Juvikfolket

Juvikfolket

Etter 38 år som fast ansatt ved Trøndelag Teater takket Hildegunn Eggen våren 2023 for seg med suksessforestillingen Juvikfolket. Forestillingen begeistret både kritikere og publikummere, som gikk mann av huse for å se mestermøtet mellom Duun og Eggen. Nå tar Turnèteatret i Trøndelag avskjedsforestillingen ut på turnè og gir publikummere i hele Trøndelag mulighet for å oppleve Juvikfolket.

i 2023 er det 100 år siden Olav Duun fullførte sitt seks bind store verk Juvikfolket, om mennesker på Namdalskysten fra begynnelsen av 1800-tallet og fremover. Vi følger flere generasjoner som står i spennet mellom ættesamfunnets moral og utviklingen av demokratiet. Vi møter et rikt persongalleri -sentrert rundt livene til Anders og Odin, de to hovedpersonene i Juvikfolket.

Hildegunn Eggens nærvær og stemme bringer oss rett til kjernen: Kan vi endre samfunnet vi lever i, og på hvilken måte? Og hvilke kamper må man ta for å bevare et menneskelig hjerte?

Manus er utviklet av regissør Elisabeth Matheson og Hildegunn Eggen. Matheson har et sterkt forhold til Duun og har spilt blant annet Ragnhild i Medmenneske og Astri i Juvikfolket. Scenograf Bård Lie Thorbjørnsen maler på glassplater som blir til film i Stein Jørgen Øiens videoer. Sammen med Tommy Gjevings lysdesign vil maleriene fylle teaterscener i hele Trøndelag.  Komponist Marthe Belsvik Stavrum lager musikk til blåseinstrumenter og på blåst glass, stein, tre og keramikk. Sammen skaper de et rom der naturen setter premissene for den menneskelige eksistensen. 

Forestillingen er produsert av Trøndelag Teater, på turné med Turnéteatret i Trøndelag.

Av: Olav Duun

Dramatisering: Elisabeth Matheson og Hildegunn Eggen. 

Regi: Elisabeth Matheson

Dramaturg: Mina Rype Stokke

Scenografi og kostymedesign: Bård Lie Thorbjørnsen

Videodesign: Stein Jørgen Øien

Lysdesign: Tommy Gjeving

Komponist: Marthe Belsvik Stavrum

På scenen
Hildegunn Eggen

Team

Forestillingslengde: 3 timer 5 minutter (inkludert pause)

Produsert av Trøndelag Teater

 

 

 

Dato
4. mars 2024
Tid
18:00 - 21:05
Sted
Smia, flerbrukshuset i Leksvik

Informasjon om hendelsen

Pris voksen
375
Til toppen