Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Delbart

torsdag 13. juni 2019, 18:00 - 19:30

Informasjon

For foresatte med barn på 8. - 10. trinn:

Er det Delbart? 
– om ulovlig bildedeling blant ungdommer

Politiet lanserer i 2019 et undervisningsopplegg til ungdomsskoleelever for å forebygge deling av seksualiserte bilder. Den forebyggende satsingen har fått navnet «Delbart?» og er utviklet fordi dagens ungdom lever på mobilen og bruker apper som legger til rette for bilder, video og deling. Dessverre innebærer også denne delingskulturen at unge tar – og sprer – seksualiserte bilder og videoer av seg selv og av andre. 

13 prosent i alderen 13–18 år har delt nakenbilder av seg selv på nett det siste året, ifølge Medietilsynets Barn og medier-undersøkelse 2018. Politiet ønsker å hindre at prosentraten øker. Mange vet ikke at slik produksjon, oppbevaring og deling ofte er straffbart. Under lanseringen av undervisningsopplegget om ulovlig bildedeling har Kripos besøkt ungdomsskoleelever og lokalt politi i alle landets politidistrikter.

Samtidig som Kripos besøker ungdomsskoler i hele landet vil vi rette søkelyset mot ulovlig bildedeling gjennom en kampanje på sosiale medier. Kripos vil blant annet publisere innhold fra besøkene på ungdomsskolene. 

Politiet på Fosen i samarbeid med Statens barnehus besøker Åsly ungdomsskole torsdag 13. juni kl. 13.00 - 1430 for å snakke med elevene gjennom dette interaktive undervisningsopplegget som Kripos har utarbeidet.

Det inviteres til foreldremøte samme dag kl. 18.00 til 19.30 i Bojersalen for å fortelle om resultatene fra møtet tidligere på dagen, og for å gi råd og veiledning når det gjelder ulovlig bildedeling. Undervisningsopplegget baserer seg på aktiv bruk av smart-telefon eller nettbrett fra dere så dette bør man ha tilgjengelig.

Sted

Bojersalen, Åsly skole
 

Kontakt

Legg til hendelsen i din kalender

Filter

Søk