Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronavirus: kommunens infoside

  • Hvis du er syk, bli hjemme. Trenger du legehjelp, har behov for individuell helserådgivning eller testing, kontakt legekontoret
    tlf. 41 70 24 00 (tastevalg 1). Ikke møt opp fysisk på legekontoret uten avtale. 
  • Har du behov for akutt helsehjelp, ring 116117. Det er kun ved livstruende sykdom eller skade 113-nummeret skal ringes.
  • Hvis du er frisk, men har spørsmål om koronavirus, se helsenorge.no for å finne svar på spørsmålene dine, eller ring  815 55 015. 

Klikk for stort bilde  

Trykk her for nyheter fra Indre Fosen kommune om koronasituasjonen 

Information in other languages

 

Tema

Indre Fosen kommune følger nasjonale føringer, og tilpasser lokale tjenester og tiltak ut ifra oppdaterte retningslinjer fra myndighetene. Se info om smittevern, karantene, reiseråd mm på helsenorge.no

Koronavirus-testing

De nasjonale kriteriene for korona-testing finner du her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/helsepersonell/testkriterier/

Hvis du har symptomer på koronavirus, eller du mistenker at du kan være smittet, ring legekontoret for å avtale eventuell testing: tlf 41 70 24 00

Du trenger ikke å ha bostedsadresse i Indre Fosen for å bli testet. Alle som blir syke mens de oppholder seg i kommunen, inkludert turister, kan ta kontakt med legekontoret i Indre Fosen for testing. 

Venter du på testsvar?

Det kan ta 1-2 dager å få svar. Vi anbefaler flest mulig å sjekke prøvesvar selv ved å logge inn på helsenorge.no. Hvis du ikke har bank-id, eller har vansker med å logge inn, kan du be om å bli oppringt av legekontoret for å få svar. 

Status Indre Fosen kommune

23. november 2020:

  • 3 116 personer er til nå testet for koronavirus i Indre Fosen.
  • Av disse er 3 060 negative, 7 positive. 
  • Vi avventer svar på 49. 

Tallene over oppdateres her to ganger i uka, og viser personer som er testet i Indre Fosen kommune, og som følges opp her. Folkehelseinstituttets meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), som f.eks. VG refererer fra, kobler smittetilfeller til folkeregistrerte adresser.  Det vil si at personer som bor og tester seg i andre kommuner, men er folkeregistrert i Indre Fosen kommune, telles med i statistikken. Antallet positive i Indre Fosen vil være dermed være høyere på VGs statistikk enn det vi teller med i oversikten på Indre Fosen kommunes hjemmeside.  Les mer om statistikk-forskjellen her 

Indre Fosen kommune følger opp de nasjonale retningslinjene for testing og jobber aktivt med smitte-forebygging. Kommunens kriseledelse jobber kontinuerlig med å følge opp de nasjonale tiltakene lokalt. Indre Fosen kommunes beredskapsplan.  (PDF, 911 kB)

Koronavaksine

Det er en pågående prosess med å definere hvilke grupper som skal anbefales når koronavaksinen blir tilgjengelig. Vi vet foreløpig ikke når vaksinen kommer. På grunn av begrenset tilgang, vil det sannsynligvis bli en prioritering av vaksinen i starten. Det er regjeringen som fastsetter denne prioriteringen etter råd fra Folkehelseinstituttet. All vaksinasjon i Norge er frivillig.

Overvekt og vaksine-liste

Folkehelseinstituttet har uttalt i mediene at sykelig overvektige bør kontakte fastlegen sin for å stå i vaksinekø. Indre Fosen kommune vil presisere at helsemyndighetene foreløpig ikke har bestemt hvem som vil bli prioritert først for koronavaksine når den blir tilgjengelig.

Hvis du ønsker at fastlegen din skal notere seg navnet ditt i forbindelse med koronavaksine, kan du sende en enkel henvendelse via sms. Ikke skriv sensitive helseopplysninger om vekt og høyde i meldingen. Når kriteriene for hvem som skal få vaksinen først er bestemt, vil legekontoret eventuelt ta kontakt for flere opplysninger fra deg.

Hold deg oppdatert

Norske helsemyndigheter kommer med nye råd og tiltak fortløpende. Du bør derfor holde deg oppdatert og søke informasjon fra offisielle kilder. 

Se helsemyndighetenes råd og retningslinjer på helsenorge.no 

Informasjon på regjeringens sider

Mediekontakt

Ordfører Bjørnar Buhaug

 

Klikk for stort bilde