Koronavirus / corona virus

Teknisk feil koronavaksine-bestilling aldersgruppe 40-44 skal nå være rettet.

Koronainformasjon på norsk

Corona information in English

ትግርኛ   العربية  Ikinyarwanda  Soomaali

Stortingsvalget 2021

Stortingsvalget er 13. september 2021

Har du stemmerett?

Ved stortingsvalget 2021 har du stemmerett dersom du er:

• Norsk statsborger
  • Har fylt 18 år innen utgangen av 2021
  • Er, eller har vært, registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge
    • Om du er usikker på om du er oppført i manntallet, så vil manntallet bli lagt ut til ettersyn rundt den 10. juli. Pga ferieavvikling, ring kommunen på telefon 91 89 17 29 for å høre hvor du kan få tilgang til manntallet.

Forhåndsstemming

Forhåndsstemme kan du gjøre fra tirsdag 10. august til og med fredag 10. september i hvilken som helst kommune i Norge, dette gjelder både til storting- og sametingsvalget. På grunn av pandemien, anbefaler vi at flest mulig forhåndsstemmer for å unngå trengsel på valgdagen.

Faste steder for å forhåndsstemme er ved bibliotekene i Rissa og Leksvik, og valgtelt i Rissa sentrum.

Biblioteket ved Åsly, Rissa:
Mandag: kl. 10.00 - 15.00
Tirsdag: kl. 10.00 - 15.00
Torsdag: kl. 10.00 - 19.00 (12. august er det åpent 10 - 17)
Fredag: kl. 10.00 - 15.00

Biblioteket i Smia, Leksvik:
Tirsdag: kl. 10 - 15
Torsdag: kl. 10 - 19 (12. august er det åpent 10 - 17)

Valgtelt, Rissa sentrum (parkeringsplass utenfor Rema1000)
Onsdag: kl. 12 - 18

Det vil også bli forhåndsstemmemottak på følgende steder/datoer:

• Vanvikan: 30. aug. kl. 14 - 18
  • Fevåg: 31. aug. kl. 10 - 13
  • Hasselvika: 31. aug. kl. 15 - 18
  • Råkvåg: 6. sept. kl. 13 - 18
  • Stadsbygd: 7. sept. kl. 13 - 18

Husk legitimasjon, og vel møtt!

Bor du i utlandet?

Det er mulig å stemme fra utlandet fra 1. juli og frem til og med 3. september. Husk å stemme så tidlig at stemmen kommer frem i tide med normal postgang. Fremgangsmåte for å avlegge stemme finner du her: Stemme fra utlandet

Valgdagen 13. september

Obs! På valgdagen må alle stemme i kommunen de er folkeregistrert i.

Er du folkeregistrert i Indre Fosen kommune, kan du stemme i hvilket som helst av de 5 stemmestedene under.
Alle stedene har åpningstid mellom kl. 11 - 19.

• Leksvik: Smia
  • Vanvikan: Vanvikan Samfunnshus
  • Stadsbygd: Kystens Arv
  • Rissa: Rissa Idrettshall
  • Stjørna: Mælan skole

Husk legitimasjon, og vel møtt!

Generell informasjon

Dersom du er i karantene eller i isolasjon pga covid-19, skal du ikke stemme i ordinære valglokaler. Ta kontakt med kommunen på telefon 46 85 90 88 (etter 10. august). Dette gjelder også om du syk eller ikke kan komme til et valglokale. Da kan du kontakte oss frem til kl. 10 den 10. september om å forhåndsstemme hjemme.

Har du ikke mulighet til å stemme i forhåndsstemmeperioden eller på valgdagen? Da kan du be kommunen din om å få tidligstemme fra 1. juli. Ring kommunen på telefon 91 89 17 29 for å avtale tidspunkt.

Digitalt valgkort
Ved det kommende stortings- og sametingsvalget får du tilsendt valgkortet ditt digitalt. De som har reservert seg mot elektronisk post, eller ikke har oppdatert/bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir. For mer informasjon, se her .

På nettsiden valg.no kan du finne mer informasjon om sameting- og stortingsvalget 2021.

Rita Rosvoldaune
arkivkonsulent og valgansvarlig