Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Forprosjekt Næringskraft og bolyst

Forprosjektet vil etablere et toårig handlingsprogram, som bygger på forskning og ny kunnskap. Programmet vil bestå av strategier som sikrer rekrutteringen til næring- og arbeidsliv, styrker befolkningen og videreutvikler samfunnet.

Les planen for forprosjekt Næringskraft og bolyst her (PDF, 686 kB)

 

Kort beskrivelse av prosjektet

Målet er å utvikle en verktøykasse med profiler, aktiviteter og metoder for bedrifter/virksomheter, innbyggergrupper og noen områder i lokalsamfunnet.

Prosjektet består av tre selvstendige elementer som samtidig utgjør en helhet:

  • Ekstraordinær innsats som tar tak i nærings- og arbeidslivets utfordringer. Det dreier seg om å skape og sikre flere arbeidsplasser, samt dekke behovene for rekruttering, kompetanse og yngre arbeidskraft.
  • Utforsking av noen utfordringer i befolkningen. Det gjelder befolkningens bærekraft med styrking av noen innbyggergrupper. Motivere for høyere fødselstall, innflytting og bosetting av sesongarbeidskraft samt tilrettelegge for lavere utflytting og pendling.
  • Satsing på samfunnsrelaterte utfordringer og sikre behovene for varierte boligområder og boligtyper, egenartede og sjarmerende tettsteder med aktiviteter og tilbud, samferdsel med hyppige, hurtige og stabile forbindelser, samt innbyggervennlige tjenester.

Prosjektet dreier seg om fornyelse ved hjelp av kompetanse, attraktivitet og markedsføring.

Prosjektansvarlig

Vigdis Bolås

Prosjektleder

Sissel Grimsrud

 

 

      

Kontakt

Sissel Grimsrud
planlegger
E-post
Mobil 934 38 150