Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Grafisk profil

Indre Fosen kommunes grafiske elementer illustrerer natur, kultur og næringsliv i Indre Fosen.

Designelementer

Designsymboler

Designelementer skal både alene og sammen representere Indre Fosen kommune. Designelementene er valgt og komponert utfra både næring, folk, kultur, tradisjoner og stemning.

  • Klatreren på fjellet Munken, portalen fra Reins kloster, elgen fra helleristningene på Stadsbygd og bryggerekke fra Råkvåg symboliserer kjente landemerker i kommunen.
  • Fuglene, skogen, skjellene og fiskene illustrerer naturen vår ved Trondheimsfjorden.
  • Ramsløken er kommuneblomsten til Indre Fosen.
  • Kornet, åkeren og vannhjulet/tannhjulet illustrerer næringslivet vårt.
  • Geita, båten, teatermaska, barna og danseren illustrerer tradisjoner, kultur- og folkeliv.
  • Sammenstillinga av alle elementene har også med seg en silhuett av Trondheim. Indre Fosen er en bynær kommune.

Kommunevåpen

Kommunevåpenet er med fra tidligere Leksvik kommune. Det blå symboliserer Trondheimsfjorden (den nye kommune ved fjorden). Kløverblomsten symboliserer vekst (og landbruk). Båtstevn er den (nye) kommunen inn mot framtida. Sølvfargen kan symbolisere silda.

Farger

Blåfargen i kommunevåpenet og de to turkise fargene i, illustrerer nærheten til Trondheimsfjorden. Den sølvgrå fargen kan symbolisere silda. Den oransje fargen er en jordfarge som symboliserer landbruket. Den rosalilla fargen viser bevegelse, kultur og mangfold. Rosa gir også assosiasjoner til thulittsteinen som vi finner i Leksvik.

Skrifttype

Vi har valgt Arial som standard skrifttype til både korte og lange tekster. Denne skrifttypen oppfyller kravene til god lesbarhet, og den er standardfont i de vanligste tekstprogrammene. Til overskrifter bruker vi Arial Black.

Tilgjengelig informasjon

Informasjonen fra kommunen skal kunne brukes av flest mulig mennesker. Derfor må vi i tillegg til skrifttype, være nøye med hvilke formater vi bruker. Bilder må ha en alternativ tekst og tekstdokumenter må stiles riktig. Les mer i den grafiske profilhåndboka.

Slik ble vår grafiske profil til

Indre Fosen kommunes profil er satt sammen av Rissa kommunes designelementer, Leksviks kommunevåpen, samt nye elementer og farger,

Designelementene skjell, fisk, korn, åker, elg (helleristning), barn, fugler og bryggerekke var med fra Rissa kommunes grafiske profil. Våren 2017 spurte vi ansatte, politikere og innbyggere om hvile elementer som måtte legges til for at det samlede bildet skulle illustrere hele den nye kommunen. Vi fikk inn over 70 forslag. Mange ideer gikk igjen. Under kan du lese litt om elementene som er brukt i den nye profilen. Designen er laget av Ablemagic.