Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Språkprofil for Indre Fosen kommune

Klikk på lenkene over for å finne råd og regler om språk, eller last ned hele språkprofilen her  (PDF, 593 kB)

Språkprofilen gjelder for Indre Fosen kommune fra 1.1.2018, og ble vedtatt av Administrasjonsutvalget i desember 2017.

Er du klar?

Skriv tekster som mottakeren forstår.

Språk endrer seg med utviklinga ellers i samfunnet. De siste årene har staten og kommunene begynt å fjerne seg fra det høytidelige språket som har preget tekstene fra det offentlige. Med et tydeligere språk skal innbyggerne få bedre informasjon om sine rettigheter, plikter og muligheter.

Klarspråk betyr korrekt, klart og mottakertilpasset språk. En tekst er skrevet i klarspråk dersom mottakerne raskt finner det de trenger, forstår det de finner, og kan bruke det de finner, til å gjøre det de skal.

Denne språkprofilen skal hjelpe deg som er ansatt i Indre Fosen kommune til å skrive klart. Språkprofilen består av både råd og regler. De gjelder for alt du skriver: e-poster, brev, vedtak, saksframlegg, planer og annonser. Som ansatt i Indre Fosen kommune er du forpliktet til å sette deg inn i språkprofilen og bruke den. I tillegg anbefaler vi deg å ta nett-kurset Den gylne pennen.

Du skal selvfølgelig få hjelp hvis du synes det er vanskelig å skrive klart. Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver, hvis du trenger råd eller korrektur. Du finner også mange råd på https://www.ks.no/klartsprak

Språkprofilen ble vedtatt av Administrasjonsutvalget i desember 2017. 

Med vennlig hilsen

kommunikasjonsgruppa i Indre Fosen,

ved kommunikasjonsrådgiver Kari Klepp