Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Stillingsannonser

Før du begynner å skrive:
1. Gjør en grundig jobbanalyse – involver gjerne ansatte!

2. Lag helst én annonse per stilling. Hvis målgruppa blir veldig sammensatt, kan det bli vanskelig å nå de riktige søkerne.

3. Unngå for mye gjenbruk av tidligere annonser. Vi forventer skreddersydde søknader, og da bør vi gjøre det samme når vi skriver annonser.

4. Se for deg hvem du skriver til. Hvem er drømmesøkeren din?

5. Tenk på: Hva er viktig for drømmesøkeren din? Hvilke verdier er viktige? Kan du appellere til drømmesøkerens følelser gjennom nøkkelord?

Når du begynner å skrive:

6. Fang drømmesøkeren med overskriften. Bruk nøkkelord som stillingstittelen og eventuelt arbeidssted. Tenk på hvilke ord kandidaten skriver i søkemotorer for å få fram stillingsannonsen.

Eksempel: Lærer i mat og helse

Den kan også være en hel setning: Vi søker en mat- og helselærer

En annen mulighet er å stille et spørsmål: Vil du være med på å skape matglede blant barn og unge?

7. Bruk «du» i teksten. Ikke omtal leseren i tredje person («en», «man», «søker»). Ved å skrive leseren inn i teksten blir teksten mer imøtekommende.

8. Bruk Indre Fosen kommune + aktuell enhet eller avdeling (det som er relevant) første gang du omtaler arbeidsgiveren. Videre i teksten kan du bruke «vi».

9. Vær konkret! Leseren skal kunne se for seg hva du snakker om. Det skal ikke være nødvendig å lese mellom linjene. Husk at leserne ofte er opptatt av det praktiske. Du kan bruke de vanlige stillingsannonseordene som «god skriftlig og muntlig framstillingsevne», men prøv å relatere det til de faktiske oppgavene. Du må gjerne gi positive skildringer av arbeidsplassen, men vær ærlig.

10. Skriv aktive setninger med subjekt og verb 

11. Unngå forkortelser og faguttrykk.

12. Stillinger skal ha liten forbokstav (avdelingsleder, sykepleier, rektor).

13. Bruk gjerne bilder! Det kan være bilder som gir innblikk i hverdagen på arbeidsplassen, eller motiver fra livet i Indre Fosen. Husk at du må be personene på bildene om lov til å bruke det. Hvis fotografen ikke er deg selv, må du spørre vedkommende om du kan få eller kjøpe bildet til formålet.

14. Få en kollega til å lese gjennom stillingsannonsen. Lytt til tonen: Er den vennlig og imøtekommende? Får vi fram budskapet? Og er det noen skrivefeil?