Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Informasjon angående hurtigbåtanlegget i Vanvikan

¨Vinterbuss AtB - Klikk for stort bilde Terje Trobe

Hurtigbåtanlegget i Vanvikan er stengt på grunn av store skader etter kraftig uvær, og det blir buss for båt. 

Nye rutetabeller for Vanvikan - Trondheim gjelder fra lørdag 14. januar. 

Etter at kaianlegget i Vanvikan ble skadet i uværet fredag 6. januar ble det satt opp alternativ transport mellom Vanvikan og Trondheim. Rutetabellene som gjelder for hverdagene tar hensyn til blant annet ekstra kjøretid mellom Vanvikan og Rørvik. Det er kun påstigning på Rørvik ferjekai og i Vanvikan.

Her finner du de nye rutetabellene

Status angående kaianlegget

27. januar: 

Reparasjonen av landgangen er estimert til å ta to uker, mens reparasjonen av flytebryggen estimeres til å ta tre uker. Tidsbruken avhenger av materialleveranser og gjennomføringen av selve arbeidet som pågår parallelt.

Les mer om fremdriftsplan for reparasjonsarbeidet av hurtigbåtanlegget her

Reparasjon av landgangen ned til hutigbåten i Vanvikan.  - Klikk for stort bilde Jon Erik Møkkelgård/Trondheim Havn

Oppdatert informasjon 20. januar: 

Den siste uken har det blitt utført flere inspeksjoner og det foreligger nå skaderapporter med konkrete anbefalinger på reparasjonstiltak. 

– Både landgangen og flytebryggen skal istandsettes fortløpende i henhold til de anbefalinger vi har fått, forteller sjef for havnedrift, Terje R. Meisler ved Trondheim Havn.

Materialbestilling og utføring av reparasjonen er anslått til å ta noen uker. Utredninger knyttet til de to pælene og de tilhørende pæleføringene ventes å komme i slutten av neste uke. 

Kraftig uvær fredag 6. januar

Trondheim Havn IKS mobiliserte fredag 6. januar alle relevante ressurser for å sikre anlegget mot ytterligere skader, herunder mobilisering av mobilkran fra Bakøy og slepefartøyet Boa Chief fra Trondheim. Gangveien er løftet av kaia og satt på land, mens flytekaien på omtrent 50 tonn slepes av Boa Chief til Fosen Yards hvor den vil bli løftet opp på land og inspisert fredag kveld eller lørdag morgen.

Samtidig planlegges det nå inspeksjoner av stålstrukturene som står igjen i Vanvikan. Den ene av de tre store stålpælene som var med på å holde hele anlegget på plass ligger nå på bunnen av sjøen og må derfor erstattes. 

Uvær - Klikk for stort bilde

Flytebryggen er dimensjonert for en levetid på 50 år. Etter halve levetiden har den nå slitt løs som følge av det østlige uværet som har herjet.

Kan ta tid før anlegget blir operativt

– Vi må være forberedt på at det kan ta betydelig tid å få kaianlegget i Vanvikan operativt igjen, i verste fall uker. Det er ukjent hvordan dette kunne skje, det vil den videre granskningen kunne avdekke. I den sammenheng er vi i ferd med å kontrahere et eksternt spesialistfirma til å utføre ekstern granskning av hendelsesforløp og årsaksforhold, forteller havnedirektør i Trondheim havn Knut Thomas Kusslid. 

– Akkurat nå er vårt fokus å raskest mulig få kaianlegget operativt slik at sambandet kan åpne og passasjerene reise som normalt.