Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronavirus og tiltak

Koronatest: bestill time på nett

illustrasjon av en hånd som trykker på en knapp - Klikk for stort bildeHvis du har symptomer på covid-19, eller mistenker at du kan være smittet, hold deg hjemme og kontakt legekontoret for å avtale eventuell testing. Testen er gratis.

Bestill time til test 

Les også karantene eller isolasjon: hvilke rutiner gjelder?

Legetjenesten har nå fått en digital løsning for å bestille tid for testing. Vi oppfordrer flest mulig til å bestille via den digitale løsningen. Hvis du ikke har mulighet til det, ring 41 70 24 00 for å avtale time. Åpningstider telefon ser du nederst på denne siden. 

Sted for testing

Testing gjennomføres på luftveisklinikken ved Rissa legekontor, Årnsetveien 35, Rissa. Separat inngang ved tverrenden av bygget.

Åpningstid for testing

Testing foregår hovedsakelig på hverdager i legekontorets åpningstid. (åpningstidene finner du nederst på siden det er lenket til). 

Kontakt utenfor legekontorets åpningstid

Hvis du har milde symptomer, er det viktigste å holde seg hjemme og ta kontakt med legetjenesten for testing i åpningstid. Ikke ta kontakt med legevakta for spørsmål om testing, hvis du kun har milde symptomer. Legevakta er kontakt for akutt sykdom og ulykke utenfor fastlegekontorets åpningstid.

Men skulle du få forverret almenntilstand, kontakter du legevakta 116117. Ved livstruende sykdom og ulykke, ring 113.

Ikke kom inn på legekontoret når du skal ta koronatest!

Ring alltid til legekontoret før du møter opp. Når du har avtale om å ta koronatest ved luftveisklinikken i Rissa, er det viktig at du holder deg i bilen helt til du blir ringt opp på mobilen. Når du har blitt ringt opp, går du inn døra til luftveisklinikken som ligger på tverr-enden av bygget. Ikke kom inn til resepsjonen eller venterommet ved legekontoret når du skal ta koronatest. Se mer info om testing og karantene på helsenorge.no. 

Alle som er i Indre Fosen kommune kan ta test her

Du trenger ikke å ha bostedsadresse i Indre Fosen for å bli testet. Alle som blir syke mens de oppholder seg i kommunen, inkludert turister, kan ta kontakt med legekontoret i Indre Fosen for testing. 

Det kan ta tid å få svar på koronatestene

Prøvemottaket ved St. Olavs hospital har mye å gjøre nå, så det kan ta litt tid å få svar. Vi ber derfor om at alle som tester seg er tålmodige. Du kan selv sjekke prøvesvar på helsenorge.no. Du som har profil på helsenorge.no, får SMS-varsling når svaret er klart. Du som er nærkontakt til en smittet

Hvis du defineres som nærkontakt til en person med påvist smitte, vil du bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam for testing. Vi setter da opp egne avtaler for det. 

Hvis du har symptomer på koronavirus

Hvis du har symptomer eller mistenker at du kan være utsatt for smitte, er første bud å holde seg hjemme. Hold antallet personer du er i kontakt med til et minimum. Ta kontakt med legetjenesten for å avtale testing.