Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronavirus og tiltak

Koronavirus: kommunens infoside

Bestill koronatest

  • Hvis du er syk, bli hjemme. Trenger du helserådgivning, kontakt legekontoret tlf. 41 70 24 00 (tastevalg 1). Ikke møt opp fysisk på legekontoret uten avtale. 
  • Har du behov for akutt helsehjelp, ring 116117. Ved livstruende sykdom eller skade, ring 113.
  • Er pandemien psykisk belastende? Se hvor du kan få hjelp og råd.
  • Hvis du er frisk, men har spørsmål om koronavirus, se helsenorge.no for å finne svar på spørsmålene dine, eller ring  815 55 015. 

Helseinformasjon og helsetilbud

Korona testing, smittestatus, karantene og vaksine

Koronatest og testsvar

Bestill time til testing

Vi oppfordrer flest mulig til å bestille tid til testing per nett. Logg inn med elektronisk ID for å bestille time fra og med 5. januar:  https://timebestilling.remin.no/indre_fosen

Hvis du ikke kan bruke den digitale tjenesten, bestill via tlf. 41 70 24 00. Åpningstider telefon ser du nederst på denne siden. 

Koronatesten er gratis. 

Alle som er i Indre Fosen kommune kan ta test her

Du trenger ikke å ha bostedsadresse i Indre Fosen for å bli testet. Alle som blir syke mens de oppholder seg i kommunen, inkludert turister, kan ta kontakt med legekontoret i Indre Fosen for testing. 

Sted for testing

Testing gjennomføres på luftveisklinikken ved Rissa legekontor, Årnsetveien 35, Rissa. Separat inngang ved tverrenden av bygget.

Ikke kom inn på legekontoret når du skal ta koronatest!

Ring alltid til legekontoret før du møter opp. Når du har avtale om å ta koronatest ved luftveisklinikken i Rissa, er det viktig at du holder deg i bilen helt til du blir ringt opp på mobilen. Når du har blitt ringt opp, går du inn døra til luftveisklinikken som ligger på tverr-enden av bygget. Ikke kom inn til resepsjonen eller venterommet ved legekontoret når du skal ta koronatest. Se mer info om testing og karantene på helsenorge.no. 

Åpningstid for testing

Testing foregår hovedsakelig på hverdager i legekontorets åpningstid. 

Kontakt utenfor legekontorets åpningstid

Hvis du har milde symptomer, er det viktigste å holde seg hjemme og ta kontakt med legetjenesten for testing i åpningstid. Ikke ta kontakt med legevakta for spørsmål om testing, hvis du kun har milde symptomer. Legevakta er kontakt for akutt sykdom og ulykke utenfor fastlegekontorets åpningstid.

Men skulle du få forverret almenntilstand, kontakter du legevakta 116117. Ved livstruende sykdom og ulykke, ring 113.

Det kan ta tid å få svar på koronatestene

Prøvemottaket ved St. Olavs hospital har mye å gjøre nå, så det kan ta litt tid å få svar. Vi ber derfor om at alle som tester seg er tålmodige. Du kan selv sjekke prøvesvar på helsenorge.no. Du som har profil på helsenorge.no, får SMS-varsling når svaret er klart. 

Du som er nærkontakt

Hvis du defineres som nærkontakt til en person med påvist smitte, vil du bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam for testing. Vi setter da opp egne avtaler for det utenom den ordinære tiden for testing.

Du som har symptomer på koronavirus

Hvis du har symptomer eller mistenker at du kan være utsatt for smitte, er første bud å holde seg hjemme. Hold antallet personer du er i kontakt med til et minimum. Ta kontakt med legetjenesten for å avtale testing.

 

 

Status/smitteoversikt Indre Fosen kommune

Oversikt negative og positive koronatester

Tallene under er for hele koronaperioden (våren 2020 og fram til nå). 

  • Totalt tester tatt: 4356 
  • Antall positive: 22 (se liste over pressemeldinger under for datoer påviste tilfeller)
  • Antall negative: 4308
  • Venter svar på: 26

Sist oppdatert 14. januar, kl. 14.10

Hvorfor er tallene på hjemmesiden forskjellig fra avisene?

Tallene på kommunens hjemmeside viser personer som er testet i Indre Fosen kommune, og som følges opp her. Folkehelseinstituttets meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), som f.eks. VG refererer fra, kobler smittetilfeller til folkeregistrerte adresser. Det vil si at personer som bor og tester seg i andre kommuner, men er folkeregistrert i Indre Fosen kommune, telles med i statistikken. Antallet positive i Indre Fosen vil være dermed kunne være høyere på VGs statistikk enn det vi teller med i oversikten på Indre Fosen kommunes hjemmeside. 

Indre Fosen kommune følger opp de nasjonale retningslinjene for testing.

Pressemeldinger om nye smittetilfeller

Hvilke opplysninger går kommunen ut med i forbindelse med smittetilfeller i kommunen?

11. januar: Ett nytt tilfelle

4. januar 2021: Tre nye tilfeller

2. januar 2021: Ett nytt tilfelle

1. januar 2021: Ett nytt tilfelle

31. desember 2020: To nye tilfeller

30. desember: Tre nye tilfeller

30. desember 2020: To nye tilfeller

28. desember 2020: Ett nytt smittetilfelle

9. desember 2020: Ett nytt smittetilfelle 

11. november 2020: Tre nye smittetilfeller

11. november 2020: Ett nytt smittetilfelle

6. oktober 2020: Ett nytt smittetilfelle 

11. august 2020: Ett nytt smittetlfelle

1. april 2020: Første smittetilfelle i Indre Fosen kommune

 

Koronavaksine

Du trenger ikke bestille vaksine - kommunen kontakter deg

Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. 

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først: 

Hvem kan få koronavaksine?

Hvor langt har Indre Fosen kommune kommet med vaksinering?

Se kart over vaksinasjon i kommunene på fhi.no

Vi startet vaksineringen i uke 1, 7. januar på Leksvik helsetun med prioriterte målgrupper. Vi satt da 48 doser. 

Vi fortsetter i uke 2 ved Rissa helsetun der prioriterte målgrupper og kritisk helsepersonell får koronavaksine. Innen fredag 15. januar skal vi ha satt til sammen 96 doser. 

I uke 3 får vi 24 doser. Da fortsetter vi vaksineringen på Rissa sykehjem. 20 prosent av de dosene vil gå til helsepersonell.

I uke 4 skal vi etter planen få 120 doser. Da starter 2.gangs vaksinering av de 48 første som fikk vaksinen, og vi fortsetter vaksinering på sykehjem/aldershjem/heldøgns omsorg, samt helsepersonell. 

Andre målgrupper / øvrig befolkning

Vi vet ikke dato ennå. Indre Fosen kommune kommer til å sette opp vaksinasjonsdager og -kvelder både i Leksvik (Smia) og i Rissa ( Rissahallen). Vi kommer tilbake med dato når det er klart.

Influensavaksine

Om koronavaksinen

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. 

Mer informasjon om koronavaksine:  

Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp  

 

Symptomer covid-19

Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

I veldig sjeldne tilfeller kan kvalme/oppkast, diare, magesmerter, forvirringer og svimmelhet være symptomer.

Se helsenorge.no for mer informasjon

Hva gjør du hvis du har symptomer på koronavirus?

Du som er nærkontakt: Hvis du defineres som nærkontakt til en person med påvist smitte, vil du bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam for testing. Vi setter da opp egne avtaler for det utenom den ordinære tiden for testing.

Du som har symptomer på koronavirus: Hvis du har symptomer eller mistenker at du kan være utsatt for smitte, er første bud å holde seg hjemme. Hold antallet personer du er i kontakt med til et minimum. Ta kontakt med legetjenesten for å avtale testing. Telefonnr er 41 70 24 00. Fra tirsdag 5. januar kan du bestille testen på nett: https://timebestilling.remin.no./indre_fosen

Utenfor åpningstid: Hvis du har milde symptomer, er det viktigste å holde seg hjemme og ta kontakt med legetjenesten for testing i åpningstid. Ikke ta kontakt med legevakta for spørsmål om testing, hvis du kun har milde symptomer. Legevakta er kontakt for akutt sykdom og ulykke utenfor fastlegekontorets åpningstid.

Men skulle du få forverret almenntilstand, kontakter du legevakta 116117. Ved livstruende sykdom og ulykke, ring 113.

Nyheter fra Indre Fosen kommune om koronasituasjonen 

 

Lokale tiltak 

Fra 4. januar gjelder en rekke nasjonale og lokale smitteverntiltak. Se full oversikt her. 

Nasjonale tiltak

Norske helsemyndigheter kommer med nye råd og tiltak fortløpende. Du bør derfor holde deg oppdatert og søke informasjon fra offisielle kilder. 

Se helsemyndighetenes råd og retningslinjer på helsenorge.no 

Informasjon på regjeringens sider

Mediekontakt

Ordfører Bjørnar Buhaug

 

Klikk for stort bilde