Endring fra og med fredag 23. oktober 2020: Legevakta vil nå være i Vanvikan kl. 16-08 hverdager og hele døgnet i helger. På dagtid mandag-fredag er legevakta i Rissa. Ring legevakta 116117 før du møter opp på kontoret.

En ansatt hos en underleverandør ved Fosen Yard AS fikk tirsdag 6. oktober påvist smitte av koronavirus. Personen kom fra et land kategorisert som rødt, og ble testet ved Trondheim lufthavn og satt i karantene i tråd med oppdragsgiver og arbeidsgiver sine rutiner.

Fra regjeringen.no: Regjeringen gjør enkelte lettelser i de nasjonale smitteverntiltakene. Samtidig må kommunene vurdere strengere tiltak lokalt der smittepresset er høyt.

Illustrasjonsbilde av gresskarlykter.

På denne tida av året er det mange som begynner å forberede Halloween, førjulsarrangementer og andre sammenkomster. Her er ei oppsummering av hvilke smittevernråd som gjelder nå.

Fra 5. september blir det noen lettelser i besøksrestriksjonene ved sykehjemmene i kommunen.

Fra mandag 31. september er skolene i Indre Fosen kommune på gult nivå når det gjelder smittevern.

For å begrense smitte har vi satt i gang en rekke tiltak i barnehagen. Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak som gjelder for barnehagen for de ulike nivåene. Det er smittesituasjonen i Norge som avgjør nivået som skal følges. Hvis smittesituasjonen endrer seg, vil vi i barnehagen justere våre rutiner. Barnehagene i Indre Fosen kommune er pr. i dag på gult nivå.

Nærbilde av fine glass, duk og servise ved et middagsbord.

Planlegger du fest, kulturarrangementer og andre sammenkomster? Tidligere har Indre Fosen kommune bedt alle som skal ha et offentlig arrangement (dvs flere enn 20 deltakere) om å levere smittevern-sjekkliste til kommunen. Vi endrer nå rutinene, slik at det kun er arrangementer med over 50 deltakere som anbefales å sende smittevern-skjema. Alle andre som skal ha private eller offentlige arrangementer, må lese rådene i lista i denne artikkelen.

Indre Fosen kommune har for tiden stor pågang på legekontorets telefon (41 70 24 00 og tastevalg 1) for korona-spørsmål. Vi beklager at det kan være endel ventetid og jobber med å øke kapasiteten. Det er viktig at du ikke møter opp personlig på legekontoret uten avtale, hvis du ønsker å bli testet for koronavirus. Vi minner stadig om at alle må huske smittevernrådene i hverdagen.

Fra onsdag 12. august 2020 vil det innføres nye testkriterier for covid-19. Testkriteriene endres slik at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, får anledning til å teste seg uten leges vurdering. Det er fortsatt slik at du som pasient må ha mistanke om sykdom/smitte og ikke bare et ønske om å teste deg.

En ansatt ved Fosen Yard fikk tirsdag 11. august påvist smitte av koronavirus. Personen kom fra et land kategorisert som grønt, og ble testet som et forebyggende tiltak innført av arbeidsgiver.

Planlegger du konfirmasjon, bursdag, idrettsarrangement, kuturarrangement, vorspiel eller kanskje bryllup i høst? Husk smittevernreglene (https://www.fhi.no/…/anbefalinger-ved--store-arrangementer…/)!

De fleste ansatte har nå avviklet ferie og er tilbake på jobb. Da er det viktig å huske de viktigste smitteverntiltakene:

En kvinne holder tre ballonger og blåser i en festtute.

Når vi er sammen i private lag, bør vi ikke være mer enn 20 personer samlet. Vi bør holde minst én meter avstand mellom oss, og mer der det er mulig.

Helsedirektoratet sendte nylig en oppfordring til alle kommuner om å sikre at relevante smittevernråd følges av serveringsbransjen. Indre Fosen kommune har i tillegg fått en del henvendelser om hvilke regler som gjelder for restauranter, arrangementer og andre samlinger av folk. Vi sender derfor ut dette brevet for å minne om viktigheten av smittevern i ukene vi har foran oss.

Faren for korona-utbrudd er ikke over. Med økt ferdsel i feriemånedene, må vi være ekstra påpasselig med å følge smittevernrådene.

17. juni 2020: Av hensyn til smittevernet har NAV Indre Fosen lukket sitt mottak i Leksvik inntil videre.

Mottak i Rissa (Rådhusveien 13)  er åpent for oppmøte uten avtale hver onsdag 1200 - 1400. Unntatt ukene 29, 30, 31, da er det stengt pga. ferieavvikling.

Det åpnes opp for litt mer besøk på helse- og omsorgsinstitusjonene i Rissa, Leksvik, Stadsbygd og Råkvåg. Endringene trer i kraft fredag 19. juni.

Det åpnes opp for litt mer besøk på helse- og omsorgsinstitusjonene i Rissa, Leksvik, Stadsbygd og Råkvåg. Endringene trer i kraft fredag 19. juni.

Kommunen skal nå gradvis åpne Indre Fosen rådhus for ansatte og besøkende.