En kvinne holder tre ballonger og blåser i en festtute.

Når vi er sammen i private lag, bør vi ikke være mer enn 20 personer samlet. Vi bør holde minst én meter avstand mellom oss, og mer der det er mulig.

Helsedirektoratet sendte nylig en oppfordring til alle kommuner om å sikre at relevante smittevernråd følges av serveringsbransjen. Indre Fosen kommune har i tillegg fått en del henvendelser om hvilke regler som gjelder for restauranter, arrangementer og andre samlinger av folk. Vi sender derfor ut dette brevet for å minne om viktigheten av smittevern i ukene vi har foran oss.

Faren for korona-utbrudd er ikke over. Med økt ferdsel i feriemånedene, må vi være ekstra påpasselig med å følge smittevernrådene.

17. juni 2020: Av hensyn til smittevernet har NAV Indre Fosen lukket sitt mottak i Leksvik inntil videre.

Mottak i Rissa (Rådhusveien 13)  er åpent for oppmøte uten avtale hver onsdag 1200 - 1400. Unntatt ukene 29, 30, 31, da er det stengt pga. ferieavvikling.

Det åpnes opp for litt mer besøk på helse- og omsorgsinstitusjonene i Rissa, Leksvik, Stadsbygd og Råkvåg. Endringene trer i kraft fredag 19. juni.

Det åpnes opp for litt mer besøk på helse- og omsorgsinstitusjonene i Rissa, Leksvik, Stadsbygd og Råkvåg. Endringene trer i kraft fredag 19. juni.

Kommunen skal nå gradvis åpne Indre Fosen rådhus for ansatte og besøkende.

Myndighetene har kommet med oppdaterte smittevernregler for skolene. Det innebærer bruk av en trafikklysmodell som definerer hvilke tiltak som gjelder for smittenivåene rødt, gult og grønt.

27. mai la regjeringen i en pressekonferanse fram nye føringer for smittevern i barnehager.

De nye smittevernveilederne legges frem i sin helhet fredag 29. mai.

Les pressemeldingen her

Norgesferie i sommer: I dag har også Utenriksdepartementet forlenget sitt reiseråd og fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Rådet gjelder frem til 20. august. Innen 15. juni vil det bli vurdert å endre reiserådet til Norden. Innen 20. juli vil det vurderes å endre reiserådet for enkelte andre nærliggende europeiske land.
Se regjeringens pressemelding her

Her er Folkehelseinstituttets smittevernråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge vedrørende koronavirus (covid-19) oppdatert 24.07.2020 :

Kommunen kan hjelpe deg med å kvalitetssikre smittevern-tiltak. Husk å sende inn skjemaet minst en uke før selve aktiviteten.

Send inn skjema her

Da nærmer det seg oppstart for oss i kulturskolen også, og det har vi gledet oss lenge til !
Vi planlegger en gradvis åpning på de ulike undervisningslokasjonene våre, og dere vil bli kontaktet av den respektive lærer når tiden er inne for at vi kan starte opp. Vi gjør oppmerksom på at når dere blir kontaktet av lærer, så kan det bli snakk om oppstart på relativt kort varsel.

Smittevern-hensynet gjør at vi ikke kan markere dagen på den tradisjonelle måten. Men 17. mai-komiteene og kommunen vil så godt vi kan prøve å spre stemning og fellesskapsfølelse.

Takk for tålmodigheten deres og samarbeidet i denne spesielle tiden. Kommunen ser nå fram til å åpne skolene også for mellomtrinn, ungdomstrinn og voksenopplæringa. Her er litt informasjon om oppstarten og smittevern-tiltakene.

Vi ser fram til å få alle trinn tilbake på skolene denne uka. Her er litt info om oppstarten for mellomtrinn og ungdomstrinn. Småtrinn møter som vanlig fra mandag 11. mai.

Smitteforebygging på arbeidsplasser, og råd om bruk av hjemmekontor og fleksibel arbeidstid.

Alle grunnskoler og videregående skoler skal åpne for alle trinn i løpet av uke 20. Smittevernreglene skal følges, noe som kan bety at ikke alle kan være på skolen samtidig. Voksenopplæringen og opplæringsordningene i introduksjonsloven for flyktninger kan også åpne i uke 20.Regjeringen presenterte også endringer i en rekke andre tiltak.
Les pressemeldinga her

I regjeringens pressekonferanse 5. mai la de fram ny veileder for kollektivtransport.