Koronavirus og tiltak

Det er nå mye smitte i Trøndelag, og pågangen på testing er stor. Vi takker befolkningen for å ta ansvar ved å la seg teste. Likevel vil vi be om tålmodighet når det gjelder tidspunkt for testing.

Hva er egentlig en nærkontakt? Se info fra helsenorge.no:

31. desember kl. 15.15: Ytterligere to personer i Indre Fosen har i dag fått påvist koronavirus. Ett av tilfellene er relatet til utbruddet tidligere denne uka. Det andre har ikke sammenheng med de andre tilfellene, ut i fra det vi vet så langt.

Fra nå av og ut januar kommer kommunene med en sterk anmodning om å unngå reiser på tvers av kommunegrenser.

30. desember kl. 16.15: Testresultater som forelå onsdag formiddag viser at tre personer til har testet positivt på korona i Indre Fosen kommune.

30. desember: Testingen etter smittetilfellet mandag, har så langt påvist to nye tilfeller av koronavirus i Indre Fosen. Personene som har testet positivt er satt i isolasjon og nærkontakter i karantene.

29. desember, kl. 17.00: Omfanget av koronasmitte som følge av gårdagens påviste tilfelle, er tirsdag ettermiddag uavklart. Indre Fosen kommune oppfordrer alle innbyggere til å begrense antall sosiale kontakter og følge smittevernrådene ekstra nøye i dagene framover.

28. desember: St. Olavs hospital startet mandag smittesporing etter at en pasient fra Indre Fosen kommune testet positivt på koronavirus.

Vi mottar i første omgang 40 doser. Vi vil få dato og tid når det nærmer seg. Vaksineringen starter med Leksvik sykehjem.

Grunnet den stadig endrede smittesituasjonen i landsdelen vår ser vi oss dessverre nødt til å innføre noen nye restriksjoner. Dette for å beskytte de mest sårbare pasientene.

Vi vil senere informere om hvilke grupper som anbefales vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Formannskapet vedtok onsdag påbud om bruk av munnbind på en rekke steder i Trondheim. I de aller fleste tilfellene gjelder påbudet steder innendørs som er åpen for publikum. Påbudet gjelder fra onsdag 16. desember. Brudd kan føre til bøter eller fengsel.

Alle nærkontaktene til personen som tidligere denne uka fikk påvist koronavirus, har testet negativt på koronatest.

Nå anbefaler Trondheim kommune at du bruker munnbind på flere offentlige steder:

9. desember: Indre Fosen kommune fikk sent tirsdag kveld beskjed om at en person som oppholder seg i kommunen har testet positivt på koronavirus. Smittesporing ble iverksatt umiddelbart.

Personen som har testet positivt jobber for en underleverandør til Fosen Yard AS. Vedkommende er satt i isolasjon og ti nærkontakter er satt i karantene.

Oppdatering 12. desember: Ingen av de ti nærkontaktene har testet positivt på koronatest.

Ved et eventuelt utbrudd av koronavirus ved kommunens virksomheter, må helsetjenesten kjapt kunne spore opp hvem som kan være utsatt for smitte. For å kunne bidra til effektiv smittesporing, vil flere av kommunens bygg ta i bruk systemet Qrona besøksregistrering.

Regjeringen 2. desember: Det er nødvendig med smittevernstiltak også i julen, men regjeringen lemper på noen tiltak for at folk skal kunne feire jul og nyttår litt mer som normalt. Les pressemeldinga fra regjeringen.

Folkehelseinstituttet har uttalt i mediene at sykelig overvektige bør kontakte fastlegen sin for å stå i vaksinekø. Indre Fosen kommune vil presisere at helsemyndighetene foreløpig ikke har bestemt hvem som vil bli prioritert først for koronavaksine når den blir tilgjengelig.

Skal du reise hjem til jul, eller planlegger du et familieselskap? Se oppdaterte smittevernråd for jula her. Fra 31. desember: Nye anbefalinger for å begrense smitte

Trondheim kommune har innført påbud om munnbind på buss, trikk og båt når du reiser i eller til og fra Trondheim. I Indre Fosen kommune anbefaler vi bruk av munnbind i alle situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde 1 meter avstand til andre.

Alle saker