Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Norgesferie i sommer: I dag har også Utenriksdepartementet forlenget sitt reiseråd og fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Rådet gjelder frem til 20. august. Innen 15. juni vil det bli vurdert å endre reiserådet til Norden. Innen 20. juli vil det vurderes å endre reiserådet for enkelte andre nærliggende europeiske land.
Se regjeringens pressemelding her

Her er Folkehelseinstituttets smittevernråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge vedrørende koronavirus (covid-19) oppdatert 24.07.2020 :

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/

Kommunen kan hjelpe deg med å kvalitetssikre smittevern-tiltak. Husk å sende inn skjemaet minst en uke før selve aktiviteten. 

Send inn skjema her

Da nærmer det seg oppstart for oss i kulturskolen også, og det har vi gledet oss lenge til !
Vi planlegger en gradvis åpning på de ulike undervisningslokasjonene våre, og dere vil bli kontaktet av den respektive lærer når tiden er inne for at vi kan starte opp. Vi gjør oppmerksom på at når dere blir kontaktet av lærer, så kan det bli snakk om oppstart på relativt kort varsel.

Smittevern-hensynet gjør at vi ikke kan markere dagen på den tradisjonelle måten. Men 17. mai-komiteene og kommunen vil så godt vi kan prøve å spre stemning og fellesskapsfølelse.

 Takk for tålmodigheten deres og samarbeidet i denne spesielle tiden. Kommunen ser nå fram til å åpne skolene også for mellomtrinn, ungdomstrinn og voksenopplæringa. Her er litt informasjon om oppstarten og smittevern-tiltakene. 

Vi ser fram til å få alle trinn tilbake på skolene denne uka. Her er litt info om oppstarten for mellomtrinn og ungdomstrinn. Småtrinn møter som vanlig fra mandag 11. mai. 

Smitteforebygging på arbeidsplasser, og råd om bruk av hjemmekontor og fleksibel arbeidstid.

Alle grunnskoler og videregående skoler skal åpne for alle trinn i løpet av uke 20. Smittevernreglene skal følges, noe som kan bety at ikke alle kan være på skolen samtidig. Voksenopplæringen og opplæringsordningene i introduksjonsloven for flyktninger kan også åpne i uke 20.Regjeringen presenterte også endringer i en rekke andre tiltak. 
Les pressemeldinga her

 

I regjeringens pressekonferanse 5. mai la de fram ny veileder for kollektivtransport. 

Nå åpner vi igjen for at våre lånere kan levere inn bøker og annet materiale dere har lånt. Det gjelder for avdelingene – Åsly, Stadsbygd og Leksvik. Første dag for mulig innlevering er torsdag 7.mai

Besteforeldre og barnebarn kan møtes, hvis dere følger smittevernrådene. Slik lyder det siste rådet fra Folkehelseinstituttet i dagens pressekonferanse fra regjeringen. 

 

Noen aktiviteter og virksomheter som tidligere har vært stengt, kan nå åpne så lenge de overholder smittevern-rådene. Vi har opprettet ei sjekkliste som kan sendes inn til kommunen for å kvalitetssikre at smittevern-tiltakene for virksomheten er tilstrekkelig.

Fra og med 7. mai vil det åpnes for arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer, med ansvarlig arrangør, forutsatt at de nye smittevernreglene på én meter avstand mellom mennesker overholdes. Hvis du skal ha et slikt arrangement, kan du sende inn sjekkliste for smittevern til kommunen først. 
Send inn skjema
 

 

Fra fosenregionen.no: "Kjære russ 2020!

Gratulerer med at mange års skolegang går mot slutten!

7. mai: trinnvise endringer i reglene for arrangementer (regjeringen)

Fra og med 7. mai vil det åpnes for arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer, med ansvarlig arrangør, forutsatt at de nye smittevernreglene på én meter avstand mellom mennesker overholdes.

Les pressemeldingen fra regjeringen

 

- Vi har nå sammen fått kontroll på viruset og derfor kan vi lette på noen av tiltakene. Nå endrer vi rådet om avstand fra to meter til minst 1 meter, men gjerne mer hvis det er mulig, sier helseministeren i en pressemelding. 

Les pressemeldingen fra regjeringen

Norge skal i gang med omfattende testing i tiden fremover. Kommunene har fått mai måned på seg til å planlegge hvordan dette skal gjennomføres. Vi er nå i gang med å ferdigstille en plan for alt det praktiske. Det vil fremdeles være legen din som avgjør om du skal testes for koronavirus. 

Er du bane-eier eller representerer du et idrettslag? For å åpne anlegg og starte organiserte idrettsaktiviteter, kan du sende inn ei sjekkliste som godkjennes av kommunen før du kan sette i gang. 

Nå som store deler av samfunnet åpner igjen, er det ekstra viktig at vi følger smittevern-rådene. Men hva sier egentlig rådene? Her er en oversikt over tiltakene som gjelder for ulike aktiviteter.