Ansatte i Indre Fosen kommune: restriksjoner for reiser og møtevirksomhet

Ny info om dette kom 12. mars kl 14.00. Informasjonen under er dermed ikke lenger gjeldende.

Indre Fosen kommune har per nå ingen innbyggere som har testet positivt for koronasmitte, men vi jobber forebyggende. Som arbeidsgiver vurderer vi smittevern-tiltak kontinuerlig. Rådene kan endre seg fra dag til dag, så hold deg oppdatert på kommunens intranett, hjemmeside og de generelle smittevernrådene på fhi.no.

Dette er Indre Fosen kommunes råd til alle ansatte per 11. mars

• Alle jobbreiser til utlandet i nær framtid, må avlyses.
  • Tjenestereiser i Norge og tjenestebesøk fra utlandet skal kun gjennomføres dersom det er strengt nødvendig for å opprettholde forsvarlig tjenesteproduksjon.
  • Alle ansatte oppfordres til å unngå kollektivtransport så langt det lar seg gjøre.
  • All møtevirksomhet som kan gjennomføres via Teams eller telefon skal gjøres på denne måten.
  • Kurs og konferanser som ikke er strengt nødvendig å gjennomføre eller å delta på for å opprettholde kritiske tjenester, skal avlyses.
  • ​I enheter hvor det er mulig, kan det legges til rette for at ansatte kan jobbe hjemmefra. Ansatte som har tilgang på bærbar pc eller telefon fra arbeidsgiver, skal ta disse med seg hjem etter endt arbeidsdag, slik at de kan jobbe hjemmefra på kort varsel.
  • Vi anbefaler ikke å dra til utlandet i egen ferie. Alle står fritt til hvor de vil reise på ferie, men arbeidsgiver gir en anbefaling, for å bidra til å redusere spredning av smitte. Følg også med på myndighetenes reiseråd.

Kontakt din nærmeste leder om du lurer på noe

For å få best mulig flyt og struktur i kommunikasjonen, prøver vi å holde oss til tjenestevei. Kontakt din nærmeste leder om du lurer på noe, så kan vedkommende eventuelt diskutere det med rette fagperson i organisasjonen.

Generelle smittevernråd på arbeidsplassen

• Følg smittevernrådene om håndvask, hoste/nyse-vaner, ikke ta i ansiktet mm. Se fhi.no.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  •  Respekter retningslinjer for karantene og arbeidsrestriksjoner
  •  Ikke gå på jobb, hvis du har forkjølelsessymptomer.