Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Disse korona-tiltakene gjelder i Indre Fosen kommune fra og med 18. februar

illustrasjon av fotball, koffert, ballonger, munnbind, handlevogn og restaurant. - Klikk for stort bildeDen uoversiktlige smittesituasjonen som oppsto i Trondheim i forrige uke er nå kraftig forbedret og smitteutbruddene er kartlagt. Lokale smitteverntiltak reduseres derfor fra påbud til anbefalinger, og ellers følger Indre Fosen kommune nasjonale tiltak. 

Forskriften opphører fra 18. februar

11. februar vedtok Indre Fosen kommune en midlertidig forskrift om bl.a. skjenkestopp etter kl. 22.00 og påbud om bruk av munnbind. Forskriften gjaldt t.o.m. i dag, 17. februar. Den vil ikke bli forlenget. Fra midnatt 18. februar går Indre Fosen kommune tilbake til nasjonale råd og regler og noen ekstra lokale anbefalinger. 

Hvilke smittevern-tiltak gjelder fra 18. februar i Indre Fosen kommune?

Skjenkestopp: Ikke lenger lokal regel om skjenkestopp etter kl. 22.00. Serveringsstedene i Indre Fosen kommune følger nå de nasjonale reglene om skjenkestopp ved midnatt, ingen innslipp etter kl. 22.00 og alkoholservering kun ved matservering. Se helsenorge.no for mer.

Registrering av kunder på serveringssteder: Ikke lenger lokal forskrift, men Indre Fosen kommune følger nasjonale regler om at serveringssteder som har skjenkebevilling skal registrere kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det. Opplysningene skal gjøre det mulig for kommunen å komme i kontakt med deg i en eventuell smittesporing. Les mer på regjeringen.no

Antallsbegrensning i butikker og på kjøpesentre slik at det er mulig å holde 1 meters avstand til andre er fremdeles anbefalt, men ikke påbudt.

Bruk av munnbind i situasjoner der det er vanskelig å holde 1 meters avstand til andre, f.eks. på bussen, er anbefalt, men ikke påbudt. Husk likevel at Trondheim kommune fremdeles har munnbind-påbud for kollektivtransport Det må også reisende med buss og båt inn og ut av byen følge. Barn under 12 år og personer som av helsemessige eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind, er unntatt fra påbud og anbefaling. Se plakat: riktig bruk av munnbind.

Reise på tvers av kommunegrenser: Vi har ikke lenger en ekstra lokal anbefaling om å unngå unødvendige reiser utenfor kommunegrensen, men følger den nasjonale anbefalingen om å unngå innenlandsreiser. Hvis du likevel reiser på vinterferie, bør du sette deg godt inn i de nasjonale rådene for vinterferien 2021.

Sosial kontakt/besøk hjemme: Indre Fosen kommune følger den nasjonale anbefalingen om at alle bør begrense sosial fysisk kontakt i størst mulig grad og ikke ha besøk av flere enn fem gjester. Les mer på helsenorge.no

Hjemmekontor: Indre Fosen kommune forlenger anbefalingen om at de som kan benytte hjemmekontor gjør det, når det er praktisk mulig og hensiktsmessig ut ifra arbeidets art. Dette er i tråd med nasjonal anbefaling.

Treningssentre: Vi forlenger ikke lokal anbefaling om at treningssentre kun bør tillate aktivitet og treninger for medlemmer i samme kommune. Men vi anbefaler registreringssystem som er egnet for smittesporing og ellers gode smittevernrutiner.

Organisert fritidsaktiviteter og trim for voksne: Vi forlenger ikke lokal anbefaling om å unngå dette, men viser til de nasjonale anbefalingene om at voksne bør unngå organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand. I tillegg gjelder de nasjonale reglene om maks ti deltakere på innendørs arrangement uten fastmonterte seter. Se helsenorge.no

I tillegg gjelder fremdeles følgende:

Barnehager, skoler og kulturskole driftes på gult nivå. Elever i ungdomstrinn og videregående skole anbefales munnbind på skolebussen når det ikke er mulig å holde 1 meters avstand. Men det er ikke påbudt.

Arrangementer følger nasjonale regler

Sykehjem følger samme lokale rutiner som tidligere.

Reise ut og inn av Norge følger nasjonale regler og råd 

Rutiner for karantene og isolasjon følger nasjonale regler

Har du symptomer på covid-19 eller kan du ha blitt utsatt for smitte?

Bestill koronatesting. Se også regler for karantene og isolasjon.