Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ett nytt smittetilfelle i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde28. desember: St. Olavs hospital startet mandag smittesporing etter at en pasient fra Indre Fosen kommune testet positivt på koronavirus. 

1. januar 20201: Ett nytt tilfelle

31.12: Oppdatering om utbruddet​​​​​​​

30. desember: Ytterligere tre smittetilfeller i Indre Fosen kommune

30. desember: To nye smittetilfeller i Indre Fosen kommune

29. desember l 17.00: Oppdatert informasjon fra kommunens kriseledelse

Det er nå Indre Fosen kommune som har ansvaret for smittesporingen.

Personen kom søndag kveld til legevakta i Vanvikan pga en helsetilstand som ikke er relatert til covid-19. Etter at pasienten ble lagt inn på St. Olavs hospital, ble det tatt en koronatest som viste seg å være positiv.

Klassekamerater og kollegaer testes for koronavirus

Den smittede går på Johan Bojer videregående skole, Leksvik. Skolen har i kveld sendt SMS til alle elever i klassen, samt tre lærere om at de må teste seg for koronavirus. 

Personen som har fått påvist smitte er i tillegg ansatt ved en bedrift i Indre Fosen kommune. Kollegaer som har jobbet sammen med vedkommende den siste tiden, kontaktes fortløpende av kommunens smittesporingsteam for karantene og testing. 

To personer som kjørte pasienten til legevakta, samt legen som var på vakt i Vanvikan søndag kveld er også satt i karantene. Dette var siste pasient på legevakta søndag, og det var ingen andre pasienter til stede i lokalene. 

Smittesporing pågår fremdeles mandag kveld. 

Vurderer smitteverntiltak

Indre Fosen kommune vet per nå ikke hvor personen er smittet. Vi vurderer kontinuerlig behovet for nye smittetiltak. Kriseledelsen kommer med oppdatert informasjon om situasjonen tirsdag ettermiddag. 

Dette er det 9. smittetilfellet i Indre Fosen kommune siden koronapandemien startet. 

Test ved symptomer 

Indre Fosen kommune oppfordrer alle som har symptomer på covid-19 eller som av andre grunner mistenker at de kan være smittet, om å ta kontakt med legetjenesten for koronatest. Ring 41 70 24 00 for avtale. Telefonen er betjent fra kl. 09.00-14.00 tirsdag 29. og onsdag 30. desember. 

Legetjenesten åpner opp for ekstra testing fredag 1. januar 2021 for de som omfattes av pågående smittesporing. Disse personene vil bli kontaktet av kommunen. 

Les mer om testing og karantene på helsenorge.no: https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-og-symptomer/

Følg smittevernrådene

Det er høy smitte i Trøndelag for tiden, og det er derfor viktig at alle tar forholdsregler: vask hendene grundig og ofte, hold avstand til andre enn de du bor sammen med og begrens hvor mange du møter i løpet av ei uke. Hvis du er syk eller er i karantene, skal du holde deg hjemme. Les smittevernråd- og regler som gjelder for hele landet på helsenorge.no. 

Mediekontakt Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403