Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronavirus og tiltak

Husk smittevern i sommer!

Klikk for stort bilde Faren for korona-utbrudd er ikke over. Med økt ferdsel i feriemånedene, må vi være ekstra påpasselig med å følge smittevernrådene.

I Indre Fosen kommune har vi fram til nå unngått lokale utbrudd. Vi håper at smitte-tallene holder seg lave gjennom sommeren. Men det krever at vi alle bidrar.

Viruset tar ikke ferie

Store deler av samfunnet er nå åpent, men koronaviruset finnes fremdeles. Det betyr at hver enkelt av oss må ta enda større ansvar for smittevernet.

De generelle rådene gjelder fremdeles:

  • Alle skal holde mer avstand enn vanlig. Når vi er sammen i private lag, bør vi ikke være mer enn 20 personer samlet, og vi bør holde en fysisk avstand på minst én meter mellom oss (avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst – hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø er det mindre risiko for smitte). Dette gjelder ikke for personer som lever sammen til vanlig eller som er dine nærmeste. Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange, og det bør være de samme over tid.
  • Det er viktig å fortsette å vaske hendene hyppig og grundig. Det vil blant annet si å vaske hendene før du går ut, med en gang du kommer hjem og før du spiser. Prøv også å unngå å ta deg i ansiktet.
  • Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du holde deg hjemme ett døgn etter at du har blitt frisk. De du bor sammen med kan fortsatt gå ut, men må følge med på egne symptomer. Dette gjelder også for helsepersonell.

Koronavirus-testing

Indre Fosen kommune har økt kapasiteten for korona-testing. Hvis du har symptomer på koronavirus, eller du mistenker at du kan være smittet, ring legekontoret for å avtale eventuell testing: tlf 41 70 24 00

De nasjonale kriteriene for korona-testing finner du her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/helsepersonell/testkriterier/

Du kan be om testing selv om du kun har ett symptom. Det kan være luftveissymptom, magesmerte, tap av luktesans mm. Se https://helsenorge.no/koronavirus/smitte-og-inkubasjonstid for mer info om symptomer. Du trenger ikke å ha bostedsadresse i Indre Fosen kommune for å bli testet. Alle som blir syke mens de oppholder seg i kommunen, inkludert turister, kan ta kontakt med legekontoret i Indre Fosen kommune for testing.

Mer informasjon om:

 

Reise

Friluftsliv

Feiringer, sammenkomster og arrangementer

Offentlig transport

Symptomer

Smittevern-skjema for arrangører, næringsliv mm

Risikogrupper

 

Vi ønsker alle sammen en riktig god sommer!

Indre Fosen kommunes temaside om korona