Hva gjør du hvis du har symptomer på koronavirus?

Det er nå mye smitte i Trøndelag, og pågangen på testing er stor. Vi takker befolkningen for å ta ansvar ved å la seg teste. Likevel vil vi be om tålmodighet når det gjelder tidspunkt for testing.

Du som er nærkontakt

Hvis du defineres som nærkontakt til en person med påvist smitte, vil du bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam for testing. Vi setter da opp egne avtaler for det utenom den ordinære tiden for testing.

Hvis du har symptomer på koronavirus

Hvis du har symptomer eller mistenker at du kan være utsatt for smitte, er første bud å holde seg hjemme. Hold antallet personer du er i kontakt med til et minimum. Ta kontakt med legetjenesten for å avtale testing. Telefonnr er 41 70 24 00. Fra tirsdag 5. januar kan du bestille testen på nett: https://timebestilling.remin.no./indre_fosen

Utenom åpningstid

Hvis du har milde symptomer, er det viktigste å holde seg hjemme og ta kontakt med legetjenesten for testing i åpningstid. Ikke ta kontakt med legevakta for spørsmål om testing, hvis du kun har milde symptomer. Legevakta er kontakt for akutt sykdom og ulykke utenfor fastlegekontorets åpningstid.

Men skulle du få forverret almenntilstand, kontakter du legevakta 116117. Ved livstruende sykdom og ulykke, ring 113.