Koronavirus og tiltak

Midlertidige endringer i legetjenesten

Klikk for stort bildeFor å kunne opprettholde tilbudet i Indre Fosen legetjeneste på best mulig måte, vil noen funksjoner flyttes innad i kommunen for en periode. Vi vil også gjøre andre fysiske tiltak for å forsterke smittevernet ytterligere. Alle tiltakene er midlertidig som følge av koronasituasjonen, og følger den nasjonale beredskapsplanen.

Se legekontorets hjemmeside for timebestilling fastlege

Dette er endringene ved legetjenesten i Indre Fosen

Legevakta er nå tilbake i Vanvikan kvelder og helger

Legevakta vil nå være i Vanvikan kl. 16-08 hverdager og hele døgnet i helger. På dagtid mandag-fredag er legevakta i Rissa. Ring legevakta 116117 før du møter opp på kontoret.

Besøksregistrering ved kommunens virksomheter

Ved et eventuelt utbrudd av koronavirus ved kommunens virksomheter, må helsetjenesten kjapt kunne spore opp hvem som kan være utsatt for smitte. For å kunne bidra til effektiv smittesporing, vil flere av kommunens bygg ta i bruk systemet Qrona besøksregistrering. Les mer om digital registrering.

Mobilt koronateam

Fra og med 6. april har Indre Fosen kommune et eget koronateam, bestående av fast helsepersonell. Teamet er operativt på dagtid alle ukedager, og det vil bli vurdert fortløpende om det er behov for å utvide omfanget. Koronateamet aktiveres i samråd med fastlegene og utfører tilsynsbesøk hjemme hos innbyggere med mistenkt eller påvist koronasmitte. Teamet observerer, tar målinger, samt sørger for nødvendig behandling og oppfølging som er bestemt av fastlege. Koronateamet disponerer egen bil og er operative i hele Indre Fosen kommune.

Kreftklinikken flyttes til sokkelen ved Rissa helsetun

For å skjerme denne sårbare pasientgruppa enda mer fra øvrig legetjeneste, flyttes Kreftklinikken inn ved Helsestasjonen i sokkelen på Rissa helsetun. Der vil Kreftklinikken få inngang, eget venterom og egne kontor. Pasientgruppen skilles fysisk fra øvrige pasienter på legekontoret, og får en stor parkeringsplass på utsiden.

Egen «luftveisklinikk» for konsultasjon og testing av koronavirus

Fra og med mandag 6. april: Når Kreftklinikken flytter til Rissa helsetun, gjøres lokalene her om til  «luftveisklinikk» hvor alle pasienter med luftveisproblematikk skal henvises og eventuelt testes. Det vil på tverrveggen på enden av bygget bygges en rampe fra parkeringsplassen og det vil bli montert en dør på veggen der det i dag er et glassfelt.

Videokonsultasjoner

Via et trygt videomøte-system godkjent av Helsenorge, vil du få muligheten til legekonsultasjon hjemmefra. Du vil få praktisk informasjon om dette når du ringer legekontoret for å bestille time.

Legetjenestens sentralbord med nye innvalg

Etter påske vil du få et eget innvalg når du ringer legekontoret: Når du ringer fastlegekontoret (41 70 24 00), vil det bli et tastevalg for pasienter som har luftveisproblematikk og et annet valg for øvrige henvendelser.

Betaling

Betalingsautomatene i Rissa, Leksvik og Vanvikan er nå åpnet, slik at du kan betale med bankkort igjen. Hvis du ikke har med kort, får du betalingsinfo per sms. Legekontorene tar ikke imot kontant-betaling.

På SMS`en vil du få instruksjon om hvordan du kan betale, enten ved Visa eller Mastercard. Hvis du ikke foretar deg noe vil du motta en faktura med gebyr tilsendt i posten.

Bestille koronatest

Hvis du har symptomer på covid-19 , eller mistenker at du kan være smittet, hold deg hjemme og kontakt legekontoret for å avtale eventuell testing. Testen er gratis.

Bestill time til test

Vi oppfordrer flest mulig til å bestille via den digitale løsningen. Hvis du ikke har mulighet til det, ring 41 70 24 00 for å avtale time. Åpningstider telefon ser du nederst på denne siden.

Kontaktinfo legetjenesten

Trenger du legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlegen tlf. 41 70 24 00. Ikke møt opp på legekontoret uten å ringe først.  Dette får du spørsmål om når du ringer legekontoret.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring 116117. Ved livstruende sykdom eller skade, ring 113.

Hvis du er frisk, men har spørsmål om koronavirus, se helsenorge.no for å finne svar på spørsmålene dine, eller ring  815 55 015.