Midlertidige endringer i legetjenesten

Klikk for stort bildeFor å kunne opprettholde tilbudet i Indre Fosen legetjeneste på best mulig måte, vil noen funksjoner flyttes innad i kommunen for en periode. Vi vil også gjøre andre fysiske tiltak for å forsterke smittevernet ytterligere. Alle tiltakene er midlertidig som følge av koronasituasjonen, og følger den nasjonale beredskapsplanen.

Dette er endringene ved legetjenesten i Indre Fosen

Legevakta vil være på Rissa legekontor hele døgnet

Fra og med onsdag 8. april kl. 16.00 vil legevakta i Indre Fosen kun være på Rissa legekontor hver dag, hele døgnet.  I denne perioden vil det ikke være legevakt i Vanvikan.

Dette er fordi Rissa legekontor nå er tilrettelagt for å kunne ta imot pasienter med luftveissymptomer i en egen del av bygget ( se punkt 5).  For at også legevakta skal kunne bruke luftveisklinikken utenfor ordinær arbeidstid, må døgnvaktstilbudet være plassert på Rissa legekontor.

Vi oppretter mobilt koronateam

Fra og med 6. april har Indre Fosen kommune et eget koronateam, bestående av fast helsepersonell. Teamet er operativt på dagtid alle ukedager, og det vil bli vurdert fortløpende om det er behov for å utvide omfanget. Koronateamet aktiveres i samråd med fastlegene og utfører tilsynsbesøk hjemme hos innbyggere med mistenkt eller påvist koronasmitte. Teamet observerer, tar målinger, samt sørger for nødvendig behandling og oppfølging som er bestemt av fastlege. Koronateamet disponerer egen bil og er operative i hele Indre Fosen kommune.

Kreftklinikken flyttes til sokkelen ved Rissa helsetun
Fra og med 2. april: For å skjerme denne sårbare pasientgruppa enda mer fra øvrig legetjeneste, flyttes Kreftklinikken inn ved Helsestasjonen i sokkelen på Rissa helsetun. Der vil Kreftklinikken få inngang, eget venterom og egne kontor. Pasientgruppen skilles fysisk fra øvrige pasienter på legekontoret, og får en stor parkeringsplass på utsiden.

Egen «luftveisklinikk» for konsultasjon og eventuell testing av koronavirus

Fra og med mandag 6. april: Når Kreftklinikken flytter til Rissa helsetun, gjøres lokalene her om til  «luftveisklinikk» hvor alle pasienter med luftveisproblematikk skal henvises og eventuelt testes. Det vil på tverrveggen på enden av bygget bygges en rampe fra parkeringsplassen og det vil bli montert en dør på veggen der det i dag er et glassfelt.

Videokonsultasjoner innføres som et tilbud
Via et trygt videomøte-system godkjent av Helsenorge, vil du få muligheten til legekonsultasjon hjemmefra. Du vil få praktisk informasjon om dette når du ringer legekontoret for å bestille time.

Legetjenestens sentralbord får nye innvalg
Etter påske vil du få et eget innvalg når du ringer legekontoret: Når du ringer fastlegekontoret (41 70 24 00), vil det bli et tastevalg for pasienter som har luftveisproblematikk og et annet valg for øvrige henvendelser.

Betaling

Oppdatering 2. september: betalingsautomatene i Rissa, Leksvik og Vanvikan er nå åpnet, slik at du kan betale med bankkort igjen. Hvis du ikke har med kort, får du betalingsinfo per sms. Legekontorene tar ikke imot kontant-betaling.

På SMS`en vil du få instruksjon om hvordan du kan betale, enten ved Visa eller Mastercard. Hvis du ikke foretar deg noe vil du motta en faktura med gebyr tilsendt i posten.

Kontaktinfo legetjenesten

Trenger du legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlegen tlf. 41 70 24 00. Ikke møt opp på legekontoret uten å ringe først.  Dette får du spørsmål om når du ringer legekontoret.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring 116117. Ved livstruende sykdom eller skade, ring 113.

Hvis du er frisk, men har spørsmål om koronavirus, se helsenorge.no for å finne svar på spørsmålene dine, eller ring  815 55 015.