Oppdatert informasjon om smittetilfellet i Indre Fosen kommune

29. desember, kl. 17.00: Omfanget av koronasmitte som følge av gårdagens påviste tilfelle, er tirsdag ettermiddag uavklart. Indre Fosen kommune oppfordrer alle innbyggere til å begrense antall sosiale kontakter og følge smittevernrådene ekstra nøye i dagene framover.

1. januar 2021: Ett nytt tilfelle

31. desember: Oppdatering om utbruddet

30. desember: Ytterligere tre smittetilfeller

30. desember: To nye tilfeller

Kommunen venter på prøvesvar etter omfattende testing tirsdag formiddag. Svarene vil komme i løpet av kvelden eller i morgen. I overkant av 40 personer er satt i karantene etter det påviste smittetilfellet mandag, bl.a. skoleklassen ved Johan Bojer videregående skole.

Ingen nye tiltak innføres foreløpig, men det vurderes fortløpende

Representanter fra Indre Fosen kommunes kriseledelse var tirsdag i møte med andre kommuner i Trondheimsregionen. Der diskuterte kommunene koordinering av smitteverntiltakene i regionen. Indre Fosen kommune vil ikke innføre nye, lokale restriksjoner nå, men vurderer dette fortløpende ut ifra smittebildet. Vi oppfordrer befolkningen til å være ekstra nøye med å følge de nasjonale smittevernrådene framover.

Begrens hvor mange du er sammen med

- Spesielt viktig er det at hver og en av oss minimerer antallet personer vi er sammen med. Nå som vi har et lokalt koronatilfelle med ukjent smittekilde, må vi alle bidra til å forebygge større utbrudd. Jo færre vi er sammen med, jo enklere er det å stoppe smitten, sier ordfører i Indre Fosen kommune, Bjørnar Buhaug.

Se de nasjonale rådene om sosiale kontakter på helsenorge.no

Test ved symptomer

Indre Fosen kommune oppfordrer alle som har symptomer på covid-19 eller som av andre grunner mistenker at de kan være smittet, om å ta kontakt med legetjenesten for koronatest. Ring 41 70 24 00 for avtale. Telefonen er betjent fra kl. 09.00-14.00 onsdag 30. desember.

Legetjenesten åpner opp for ekstra testing fredag 1. januar 2021 for de som omfattes av pågående smittesporing. Disse personene vil bli kontaktet av kommunen.

Les mer om testing og karantene på helsenorge.no: https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-og-symptomer/