Overvekt og koronavaksine

Folkehelseinstituttet har uttalt i mediene at sykelig overvektige bør kontakte fastlegen sin for å stå i vaksinekø. Indre Fosen kommune vil presisere at helsemyndighetene foreløpig ikke har bestemt hvem som vil bli prioritert først for koronavaksine når den blir tilgjengelig.

Hvis du ønsker at fastlegen din skal notere seg navnet ditt i forbindelse med koronavaksine, kan du sende en enkel henvendelse via sms. Ikke skriv sensitive helseopplysninger om vekt og høyde i meldingen. Når kriteriene for hvem som skal få vaksinen først er bestemt, vil legekontoret eventuelt ta kontakt for flere opplysninger fra deg.

Det er en pågående prosess med å definere hvilke grupper som skal anbefales når koronavaksinen blir tilgjengelig. Vi vet foreløpig ikke når vaksinen kommer. På grunn av begrenset tilgang, vil det sannsynligvis bli en prioritering av vaksinen i starten. Det er regjeringen som fastsetter denne prioriteringen etter råd fra Folkehelseinstituttet. All vaksinasjon i Norge er frivillig.