Person i Indre Fosen kommune har testet positivt på koronavirus

kommunelogo - Klikk for stort bildeEn ansatt ved Fosen Yard fikk tirsdag 11. august påvist smitte av koronavirus. Personen kom fra et land kategorisert som grønt, og ble testet som et forebyggende tiltak innført av arbeidsgiver.

Kommunens smittevernoverlege ble tirsdag informert av St. Olavs hospital om at en person bosatt i Indre Fosen kommune har testet positivt på koronavirus. Smittesporing ble iverksatt umiddelbart, og personen som testet positivt er satt i isolasjon. Nærkontakter er satt i karantene og Fosen Yard har sendt ut informasjon til alle sine ansatte om situasjonen.

- Når en person kommer fra et land som helsemyndighetene definerer som grønt, er det ikke plikt om karantene eller testing. Jeg vil berømme Fosen Yard for at de har satt inn testing av alle medarbeidere som kommer tilreisende fra utlandet som et forebyggende tiltak. Arbeidsgiver har på denne måten bidratt til å begrense en mulig spredning av viruset, sier ordfører i Indre Fosen kommune, Bjørnar Buhaug.

Ta kontakt med legekontoret om du ønsker testing

Indre Fosen kommune har til nå testet 1 011 personer for koronavirus, og det tilsvarer rundt 10 prosent av befolkningen.

Hvis du har symptomer på covid-19, eller tror du kan være utsatt for smitte, kontakt legekontoret på tlf. 41 70 24 00.  Du trenger ikke henvisning fra lege. Legekontorets telefon har hatt stor pågang de siste dagene, og vi har fått tilbakemelding om at enkelte ikke har kommet gjennom. Kommunen vil følge opp dette, og sørge for tilstrekkelig kapasitet både på telefon og testing.

Husk smittevernrådene!

- Vi ser nå en økning i antall korona-smittede i Norge. Det er derfor viktig at alle følger smittevernrådene fra myndighetene, slik at vi beskytter oss selv og hverandre mest mulig, sier ordfører Buhaug.

Gå til helsenorge.no for smittevernråd

Mediekontakt

For Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403