Person i Indre Fosen kommune har testet positivt på koronavirus

Klikk for stort bildeEn ansatt hos en underleverandør ved Fosen Yard AS fikk tirsdag 6. oktober påvist smitte av koronavirus. Personen kom fra et land kategorisert som rødt, og ble testet ved Trondheim lufthavn og satt i karantene i tråd med oppdragsgiver og arbeidsgiver sine rutiner.

Kommunens smittevernoverlege Nikolai Sæther ble tirsdag informert av smittevernoverlegen i Stjørdal kommune, om at en person som oppholder seg i Indre Fosen kommune har testet positivt på koronavirus. Smittesporing ble iverksatt umiddelbart, og personen som testet positivt er satt i isolasjon. Nærkontakter er satt i karantene og Fosen Yard har sendt ut informasjon til alle ansatte om situasjonen.

- Når en person kommer fra et land som helsemyndighetene definerer som rødt, er det plikt om karantene, og kommunen er informert om at karantenekravene er overholdt. Fosen Yard har tidligere innført krav om testing for alle arbeidere som har oppholdt seg i utlandet, og første test ble i dette tilfellet utført allerede på flyplassen. Det er betryggende å se at Fosen Yard fortsetter med godt fokus på forebyggende smittevern. Arbeidsgiver har på denne måten bidratt til å begrense en mulig spredning av viruset, sier ordfører i Indre Fosen kommune, Bjørnar Buhaug.

Ta kontakt med legekontoret om du ønsker testing

Indre Fosen kommune har fram til 2. oktober testet 2 211 personer for koronavirus, som tilsvarer nesten 20 prosent av innbyggertallet.

Hvis du har symptomer på covid-19, eller tror du kan være utsatt for smitte, kontakt legekontoret på tlf. 41 70 24 00.  Du trenger ikke henvisning fra lege.

Husk smittevernrådene!

- Vi ser nå en økning i antall korona-smittede i Norge. Det er derfor viktig at alle følger smittevernrådene fra myndighetene, slik at vi beskytter oss selv og hverandre mest mulig, sier ordfører Buhaug.

Gå til helsenorge.no for smittevernråd

Mediekontakt

For Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403