Smittevern på private og offentlige arrangementer

Planlegger du konfirmasjon, bursdag, idrettsarrangement, kuturarrangement, vorspiel eller kanskje bryllup i høst? Husk smittevernreglene (https://www.fhi.no/…/anbefalinger-ved--store-arrangementer…/)!

Fra Folkehelseinstiuttet: "Mye ble satt på vent tidligere i år og nå ønsker mange å ta det igjen. Heldigvis kan vi nå både møtes og markere viktige livshendelser, MEN det er viktig at vi følger gode råd for å forhindre smitte – for covid-19 har ikke forsvunnet.

Tusen takk for at du hjelper til med å forhindre smitte ❤"

Se hva som gjelder for arrangementer på https://helsenorge.no/koronavirus/feiringer-sammenkomster-og-arrangementer

Send inn smittevern-skjema for offentlige arrangementer her

Hvor mange som kan samles til arrangementer og andre sammenkomster avgjøres av om arrangementet avholdes på privat eiendom eller offentlige steder. Arrangementer på offentlige steder forutsetter at det er en ansvarlig arrangør.

For arrangementer på private steder kan inntil 20 personer være samlet, men det må være minst én meter mellom gjestene. Det må ikke være en meter mellom dem man angir som sine nærmeste eller som tilhører samme husstand. Hver person teller som én, selv om man er del av samme familie. Ikke inviter flere enn du har god plass til, og gjør det lett for gjestene dine å holde avstand. Se mer detaljerte anbefalinger om gjennomføring av barnebursdager.

Det kan være lettere å holde avstand utendørs enn innendørs.

For arrangementer på offentlig sted kan det etter 15. juni være opptil 200 personer samlet. Forutsetningen er at det er en ansvarlig arrangør. Ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement på offentlig sted regnes ikke som en del av arrangementet. På arrangementene må det være mulig for deltakerne å holde minst én meter avstand til personer de ikke bor med. Arrangøren må sørge for at det er nok plass til at alle deltakerne kan holde minst én meter avstand, og ha oversikt over hvem som er tilstede. Det samme gjelder arrangement i lokaler som leies ut, inkludert i hotellfasiliteter, grendehus, forsamlingshus, konferansesaler og haller.