Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ytterligere tre smittetilfeller i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde30. desember kl. 16.15: Testresultater som forelå onsdag formiddag viser at tre personer til har testet positivt på korona i Indre Fosen kommune.

3. januar: Oppdatering om smittesituasjonen

1. januar 2021: Ett nytt tilfelle

31. desember 2020: Oppdatering om utbruddet

De siste som testet positivt er ansatt ved samme arbeidsplass som tilfellet påvist mandag og tirsdag. Dermed har vi seks påviste tilfeller av koronavirus i Indre Fosen så langt denne uka. Fem av dem er ansatt ved samme bedrift og den sjette er nærkontakt til en av de ansatte. Det er til sammen ni ansatte som jobber i bedriften.

De som har fått påvist koronavirus i dag har alle vært i isolasjon siden mandag. Kartlegging av deres nærkontakter ble også startet da. Alle de som er smittet har milde sykdomsforløp eller ingen symptomer.

Ekstra åpningstid for testing

Hvis du har symptomer på koronavirus, eller du mistenker at du kan være smittet, ring legekontoret for å avtale eventuell testing: tlf 41 70 24 00.

Vi setter opp ekstra tid til testing ved luftveisklinikken i Rissa (Årnsetveien 35). Telefonen til legetjenesten
(41 70 24 00) er åpen lørdag 2. januar kl. 09.00-13.00. Her kan du bestille tid til koronatest lørdag 2. januar kl. 10.00-14.00. For øvrige åpningstider, se legekontorets side. 

Legetjenesten åpner i tillegg opp for testing fredag 1. januar 2021 for de som omfattes av pågående smittesporing. Disse personene vil bli kontaktet av kommunen.

Ikke kom inn på legekontoret når du skal ta koronatest!

Ring alltid til legekontoret før du møter opp. Når du har avtale om å ta koronatest ved luftveisklinikken i Rissa, er det viktig at du holder deg i bilen helt til du blir ringt opp på mobilen. Når du har blitt ringt opp, går du inn døra til luftveisklinikken som ligger på tverr-enden av bygget. Ikke kom inn til resepsjonen eller venterommet ved legekontoret når du skal ta koronatest. Se mer info om testing og karantene på helsenorge.no. 

Det kan ta tid å få svar på koronatestene

Prøvemottaket ved St. Olavs hospital har mye å gjøre nå, så det kan ta litt tid å få svar. Vi ber derfor om at alle som tester seg er tålmodige. Du kan selv sjekke prøvesvar på helsenorge.no. Du som har profil på helsenorge.no, får SMS-varsling når svaret er klart. 

Anbefalinger for å begrense smitte

Indre Fosen kommune vil i denne omgang ikke innføre lokale påbud, men vi ber alle innbyggere om å bidra til å forebygge smitteutbrudd. Det er spesielt viktig at vi alle begrenser hvor mange vi omgås. Indre Fosen kommune samarbeider med Trondheimsregionen, og støtter opp om de felles anbefalingene som vil bli offentliggjort i løpet av kort tid. 

Mediekontakt

Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403.