Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hvilke rutiner gjelder for isolasjon og karantene?

Indre Fosen kommune følger de nasjonale rutinene, men det er mange ulike faktorer som spiller inn. Smittekarantene og isolasjon blir derfor avgjort av smittevernlegen i hvert enkelt tilfelle. Ta forbehold om at karantenereglene kan endre seg.

Karantene eller isolasjon- hvilke rutiner gjelder for meg?

Informasjonen under beskriver mest vanlige rutiner og praksis for ulike situasjoner. Vi gjør oppmerksom på at det kan være individuelle forskjeller innenfor en kategori. 

1) Jeg har testet positivt på koronavirus

2) Jeg er nærkontakt til en som har testet positivt på koronavirus

3) Jeg er nærkontakt til en nærkontakt 

4) Jeg har symptomer på koronavirus

5) Jeg har fått beskjed om at jeg har vært på et sted med smitte

6) Jeg kommer reisende til Norge fra et annet land

Flytskjema

Hvis skjemaet under ikke tilpasser seg skjermen din, se tilsvarende skjema her.  (PDF, 410 kB)

Positiv testNærkontakt og smittekaranteneNærkontakt til nærkontaktSymptomerJeg har fått beskjed om at jeg har vært på et sted med smitteSE helsenorge.no for utdypende informasjon om innreisekaranteneSe helsenorge.no for oppdaterte reglerSlik fungerer smittestoppSe flere råd om hva du skal gjøre ved symptomet på covid-19SE hjemmesideartikkel for rådUtfyllende info om isolasjon på helsenorge.noOm isolasjon på helsenorge.noInfo om smittekarantene på helsenorge.noBestillingsskjema koronatest. Hvis du ikke kan bruke den digitale tjenesten, bestill via tlf. 41 70 24 00.Sjekk testsvaret ved å logge inn på helsenorge.noSe helsenorge.no for detaljer om rutiner ved ankomstSe helsenorge.no for råd til generell befolkningSE helsenorge.no for utfyllende info om isolasjonSe helsenorge.no for oversikt symptomer covid-19Se mer info om isolasjon på helsenorge.noSe helsenorge.no for rutiner ved smittekaranteneKontakt legetjenestenSe Folkehelseinstituttet for rutiner ved opphevelse av isolasjon

Les også: