Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronatest og testsvar

Du trenger ikke lenger registrere selvtester på kommunens hjemmeside. 

Den generelle anbefalingen om testing for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer gjelder ikke lenger. Hold deg hjemme om du føler seg syk, er rådet som gjelder nå. Fra og med 1. mai 2022 vil testing først og fremst gjennomføres i forbindelse med koronasertifikat.

Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du trenger ikke teste deg for koronavirus, men bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende, nese, snørr, heshet og noe hoste er greit. Barn i barnehage- og barneskolealder kan gå på skole/barnehage når de har vært feberfri i 24 timer. 

Dersom du har tatt en test som viser at du er smittet med covid-19 gjelder de samme rådene om å holde seg hjemme som hvis man føler seg syk. 

Les mer om koronatesting på helsenorge.no

Testing i forbindelse med reise

Innreise: Krav til test på grensen er opphevet. Les mer på helsenorge.no

Hvis du skal ta test før utenlandsreise: Bestill time til test ved å ringe legekontoret tlf. 41 70 24 00. Test før utreise utføres mot et gebyr på kr 1 000. Vi tar tester for utenlandsreiser så lenge vi har kapasitet. Vi gir beskjed via telefon om vi ser vi ikke har kapasitet. Når du kommer til testing, må du vente i bilen utenfor legekontoret. Du vil bli ringt opp på mobilen når det er din tur. Ha på munnbind når du kommer inn på legekontoret.

Les om koronasertifikat på helsenorge.no

Svar på koronatest

Selvtesten/hjemmetesten vil vise resultatet i løpet av 15 minutter. Se øverst på siden om hva du skal gjøre om selvtesten er positiv. 

Test tatt på legekontoret: Legetjenestens antigen-hurtigtest gir svar i løpet av en halv time, og med PCR-test tatt på kommunens teststasjon får du vanligvis svar i løpet av 1-2 dager. Du kan selv sjekke prøvesvar på testen på helsenorge.no. Du som har profil på helsenorge.no, får SMS-varsling når svaret er klart.  

Kontakt lege hvis du blir syk, eller trenger medisinsk hjelp mens du venter på svar (fastlege i Indre Fosen, tlf.  41 70 24 00, for akutt helsehjelp, ring 116117. Ved livstruende sykdom, ring 113).