Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronavaksine

En pleier i blå klær setter vaksine i arma på en mann.  - Klikk for stort bildeTorbjørn Rønning får vaksine av Elin Dahl. Leksvik sykehjem Koronavaksine gis i en bestemt rekkefølge til prioriterte målgrupper. Vi ber om at befolkningen ikke ringer legekontoret for å bestille vaksine. Denne uka og ukene framover ringer vi til innbyggere 75 år og eldre for å tilby koronavaksine. 

Vaksinen er gratis

Kommunen vil aldri be om betaling, kontonummer eller andre bankdetaljer når vi kontakter deg om vaksine.

Det er kommunen ved legetjenesten eller servicetorg som tar kontakt med deg. Nå i første del av mars tar vi kontakt via en telefonsamtale. Etter hvert vil vi sende ut sms til aktuelle grupper. Vær alltid forsiktig med å trykke på lenker i en sms. Indre Fosen kommune vil alltid henvise til kommunens hjemmeside når vi sender sms. Hvis du er usikker på om meldinga er sendt fra oss, gå inn på indrefosen.kommune.no via en nettleser istedenfor å trykke direkte på lenka.Vi vil fra nå informere på indrefosen.kommune.no om at vi har sendt ut sms om vaksine. 

Her er vi nå

2. mars: Til sammen er det satt 1 082 doser koronavaksine i Indre Fosen kommune. 359 har fått 2. dose. Vi har kommet til målgruppe 3: 75-84 år + helsepersonell. 

Nå ringer vi til innbyggere 75 år og eldre

Alle personer 85 år og eldre har nå fått tilbud om vaksine. 15. februar startet vi ringerunden til personer 75-84 år i Indre Fosen kommune. Totalt er det over 800 personer i denne aldersgruppa, og vi har ikke vaksine å tilby alle med en gang. Så vær tålmodig - det vil bli din tur etter hvert. Vi ber om at du ikke ringer legetjenesten for å avtale vaksine. Kommunen tar kontakt med deg via telefon-oppringing eller sms. 

Vi avtaler tid og sted direkte med hver enkelt. 

Når kan vi vaksinere personer under 75 år?

Kommunen vet ikke hvordan leveransene blir framover. Derfor har vi dessverre ikke mulighet til å gi et eksakt tidsperspektiv for når alle de ulike gruppene vil få tilbud om vaksine. Kommunen tar kontakt med alle innbyggere over 18 år i rekkefølgen på prioriteringen av målgruppene.

Indre Fosen kommune er så langt i rute med Folkehelseinstituttets vaksineringsscenario.

Målgrupper:

1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper (startet, snart ferdig)

2. Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper (startet, snart ferdig)

3. Alder 75-84 år (pågår) 

4. Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (merket med * i listen under)  (ikke startet) 

Se resten av målgruppene her. 

Se kart over vaksinasjon i kommunene på fhi.no

Ulikhet i tallene på kommunens hjemmeside og fhi.no skyldes at det kan ta tid med registreringen.

Kommunen tar kontakt med deg 

Indre Fosen kommune har fått på plass en digital bestillingsløsning. Foreløpig har vi et såpass begrenset antall vaksiner at vi velger å ringe til de som får tilbud istedenfor online-bestilling. Men når vi får større leveranser og kan tilby vaksiner til større deler av befolkningen, vil det bli mulig å bestille time på nett. 

Når vi er klar til å ta i bruk digital bestilling, vil vi sende informasjon til den aktuelle målgruppa for vaksinering. Det vil da også være mulig å ringe et bestemt telefonnummer for hjelp om man ikke håndterer digitale bestillinger. 

Når det gjelder personer 65 år og eldre er sms-utsendelsen basert på lister vi har fått fra Folkeregisteret. 

Etter hvert, når vi kan tilby vaksiner til større deler av befolkningen, vil vi sende ut sms til alle innbyggere som er folkeregistrert i kommunen. Sms-systemet henter da kontaktinformasjon fra sentrale registre som Folkeregisteret, Kartverket og Difi/kontaktregisteret. Hvis du ikke mottar sms fra kommunen, kan du sjekke din oppføring på http://eid.difi.no/nb/kontakt-og-reservasjonsregisteret

Er du under 18 år og mottar sms fra kommunen? Da kan du se bort ifra denne. Meldingssystemet vårt har ikke mulighet til å sortere på alder, og sender til alle over 16 år som er folkeregistrert i Indre Fosen kommune. Vaksinen tilbys kun til personer over 18 år. 

Hva skjer hvis jeg ikke mottar sms eller ikke har mulighet til å logge meg inn på den digitale løsningen?

  • Innbyggere fra 65 år og oppover: Kommunen har lister over alle innbyggere 65 år + basert på Folkeregisteret. Vi vil ta kontakt med alle på lista enten per telefon eller sms.  
  • Innbyggere i prioriterte målgrupper 1-4 som mottar tjenester fra Hjemmetjenesten, Sykehjem eller Bo- og aktivitetstjenesten vil bli kontaktet direkte via disse tjenestene. 
  • Innbyggere under 65 år i definerte risikogrupper har fastlegene oversikt over. Vi har derfor mulighet til å dobbeltsjekke at personene i denne målgruppe, som har fastlege i Indre Fosen kommune, får informasjon. 
  • Innbyggere under 65 år som ikke er i risikogruppe: Når vi har mulighet til å vaksinere den øvrige delen av befolkningen over 18 år, vil vi informere i en rekke kanaler. I tillegg til SMS vil vi informere via kommunens hjemmeside, sosiale medier, oppslag på offentlige steder, lokalaviser mm. 

Hvorfor ringer ikke kommunen til alle i prioriterte målgrupper?

Det er svært tidkrevende å ringe så mange personer. Koronavaksinasjonsprogrammet vil kreve solid bemanning og vi må derfor velge effektive løsninger der det kan spare tid uten at det går på bekostning av kvalitet. Kommunen ønsker derfor at alle som har mulighet til å benytte seg av den digitale løsningen når den blir klar, gjør det. 

Tid og sted for vaksinering

De prioriterte målgruppene 1-4 vil få nærmere beskjed om hvor og når de skal vaksinere seg. 

Når vi åpner for vaksinering av mange, vil vi sette opp vaksinasjonsdager og -kvelder både i Leksvik (Smia) og i Rissa (Rissahallen). Vi kommer tilbake med dato og nærmere info om dette når det er klart.

Om vaksineringen

Se spørsmål og svar om vaksinen på helsenorge.no

Det er gratis å ta koronavaksine. Vaksinen settes i to omganger med noen ukers mellomrom. Før du tar vaksinen, må du skrive under på et egenerklæringsskjema

  • Det er viktig at du følger smittevernreglene som gjelder i lokalet når du er der.
  • Når du har fått vaksinen må du sitte og vente i 15–20 minutter før du forlater lokalet.