52 personer bekreftet smittet med kronavirus

Det er totalantallet som er registrert i Indre Fosen kommune i løpet av den siste uka. De fleste som er smittet er voksne.

Kommunen trapper ned publikumsinformasjonen ved smittetilfeller

I og med at omfanget nå begynner å bli såpass stort, vil ikke lenger Indre Fosen kommune informere publikum hver gang det er et smittetilfelle ved en skole eller barnehage. Familier og ansatte som en smittet har vært i kontakt med, vil bli informert direkte via skolen/barnehagens informasjonssystemer.

Generelt vil vi framover ikke sende ut pressemelding ved hvert tilfelle, men oppdatere smittetall 1-2 ganger i uka og ellers informere om smitteverntiltak.

Hvordan skal du forholde deg til smittesituasjonen?

Det er samme smitteverntiltak som gjelder over hele Indre Fosen kommune:

1. Nasjonale regler og råd gjelder

i tillegg har Indre Fosen kommune ekstra anbefalinger om:

2. Bruk av munnbind

på butikker, kultur- og idrettsarrangementer, kollektivtransport o.l. når det er så folksomt at man ikke kan holde minst en meters avstand til andre. Dette er en anbefaling, og ikke et påbud. Anbefalingen gjelder ikke for personer under 12 år eller personer som av helsemessige årsaker ikke kan bruke munnbind. Anbefalingen gjelder ikke for skole.

Husk at Trondheim kommune har påbud om munnbind.

3. tiltak for personer med smitte i husstanden

• Unngå deltagelse i sosiale aktiviteter/fritidsaktiviteter dersom du bor sammen med en smittet person. Dette gjelder i sju dager fra den smittede fikk symptomer eller fikk påvist smitte, uavhengig av om man er vaksinert eller har symptomer.
  • Forsøk å ha økt avstand til kolleger på arbeidsplass.
  • Daglig testing de første tre dagene av husstandsmedlemmets sykdomsperiode i de tilfeller der det ikke er mulig å tilrettelegge på arbeidsplassen. Dette er særlig viktig for personer som har kontakt med personer som er i økt risiko for alvorlig forløp av covid-19, for eksempel helsepersonell som jobber med sårbare pasientgrupper.
  • Ikke dra på besøk på sykehjem eller til andre med økt risiko for alvorlig sykdomsforløp.

Dette er et tillegg til de nasjonale reglene og anbefalingene for isolering og karantene.

Info til risikogrupper og pårørende

Det er store individuelle forskjeller i disse gruppene og derfor vanskelig å gi konkrete råd.
De generelle smittevernrådene og testregimene gjelder for alle. For noen vil behovet for skjerming være større. Denne vurderingen kan tas med behandlende lege.

Se FHIs «Råd til risikogrupper»:

Koronatest

Hvis du får symptomer på covid-19 bli hjemme og ta en selvtest. Kontakt legekontoret hvis den er positiv, tlf. 41 70 24 00 (tastevalg 1). Selvtester får du gratis på legekontoret.

Les mer om testing og testsvar.