Badevannet Råkvåg er nå friskmeldt

Oppdatering 3. september 2019: Siste vannprøve tatt ved Øykskjæret badeplass i Råkvåg, er fin. Kommuneoverlegen har friskmeldt stranda, både inne i bukta og utover skjæret.

Du kan se siste vannprøve, tatt 27. august her. (PDF, 39 kB)

Tidligere oppdateringer

Oppdatering 27. august: Du må fremdeles ta forholdsregler (som beskrevet under) ved bading på sørsiden av Øykskjæret og på stranda.

Se siste vannprøve, tatt 22. august her.  (PDF, 39 kB)

22. august skrev vi:

I juli oppsto en feil på avløpsanlegget i Råkvåg. Det påvirket badevannskvaliteten på sørsiden av Øykskjæret og på stranda. Kommuneoverlege i Indre Fosen, Arnfinn Seim, sier følgende om vannprøven (PDF, 45 kB) tatt 14. august:

"Badevannskvaliteten i Råkvåg er fortsatt mindre god. Det betyr at badevannskvaliteten er akseptabel, men en bør unngå å svelge mye vann under badingen. Dette er særlig viktig for små barn som ofte svelger vann under bading. Dusjing anbefales etter bading".

Kommunen tar prøver ut august. Dersom været tilsier muligheter for bading utover i september, fortsetter vannprøvetakingen i noen uker til.

Fant du det du lette etter?