Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Behov for transporthjelp

I 2022 bosatte kommunen 133 flyktninger, hvor 124 av disse var fra Ukraina. Dette med god hjelp fra private utleiere. .

Fire damer fra Ukraina kledd i landets nasjonaldrakt.  - Klikk for stort bildeKulturkveld i Leksvik Tina Sylthe Seim/Rissa frivilligsentral

Integrering

Det er mye som skal på plass når kommunen tar imot flyktninger.

– Samtaler, bankkort, vedtak, registrering i folkeregisteret og bosituasjon må ordnes. Deretter må alt kartlegges før voksenopplæringa kan begynne. Ofte må de som kommer hit også lande litt før arbeidet begynner, forteller Harbakk. 

Flesteparten av de som bosatte seg i Indre Fosen i 2022 deltar nå i voksenopplæring, og barna har kommet raskt inn i skolen. 

I 2022 var flertallet av de som ankom enslige mødre med barn, men i 2023 ser vi en økning av hele familier der far og eldre søsken i alderen 16 til 18 år også er med. 

Generell informasjon til flyktninger og frivillige 

Transportbehov

Samtidig ser kommunen at behovet for transportmiddel og samkjøring til aktiviteter er stort.  

– Vi trenger frivillige som har mulighet til å kunne transportere rundt om i kommunen. Vi opplever blant annet at barn som vil være med på ulike aktiviteter sliter med å komme seg dit da det ikke finnes transportmiddel, sier flyktningkonsulent Tina Harbakk. 

Hvis du har mulighet til å bidra som frivillig kan du registre deg her: Jeg ønsker å tilby utstyr, transport og/eller tjenester

Slik kontakter du oss

Fyll ut dette skjemaet for å registrere deg som utleier

I skjemaet oppgir du blant annet boligens størrelse, antall rom og kontaktinformasjon/adresse. En representant fra kommunen vil deretter ta kontakt med deg.

Kommunen har fått anmodning om å bosette 130 flyktninger i 2023. Det er kommunestyret som i starten av februar avgjør hvor mange flyktninger kommunen har kapasitet til å ta imot. 

Tina Sylthe Seim/Rissa frivilligsentral