Koronavirus og tiltak

Besøksregistrering ved kommunens virksomheter

Ved et eventuelt utbrudd av koronavirus ved kommunens virksomheter, må helsetjenesten kjapt kunne spore opp hvem som kan være utsatt for smitte. For å kunne bidra til effektiv smittesporing, vil flere av kommunens bygg ta i bruk systemet Qrona besøksregistrering.

Kommunen kan ikke tvinge noen til å bruke systemet, men oppfordrer både ansatte og besøkende til å registrere seg på vei inn i byggene listet opp under.

Brukerdata lagres kun i 14 dager og utleveres kun til myndighetene ved et eventuelt utbrudd. Les mer på Qrona.no

Virksomhetene som skal ta det i bruk, vil få tilsendt plakater som henges opp ved byggets innganger.

Her er virksomhetene som innfører Qrona

1. Rissa sykehjem

2. Leksvik sykehjem

3. Råkvåg aldershjem

4. Stadsbygd omsorgssenter

5. Rissa legekontor

6. Leksvik legekontor

7. Vanvikan legekontor

(Råkvåg fortsetter å føre manuelt)

8. Testmann Minne skole

9. Stadsbygd skole og bibliotek

10. Leksvik bibliotek og Smia

11. Åsly skole og bibliotek

12. Mælan skole og bibliotek

13. Vanvikan skole og bibliotek

14. Fevåg/ Hasselvika skole

15. Indre Fosen kommune rådhus

Slik registrerer du deg med Qrona

Alternativ 1: mobilkamera

• Åpne kamera på mobilen og hold det foran firkanten (QR-koden) på plakaten, slik at hele firkanten er inni bildet.
  • Da skal det automatisk komme opp en link øverst på telefonen. Trykk på denne linken og følg instruksjonene; Enten skriver man inn navnet og telefonnummeret sitt og trykker «sjekk inn» eller man går inn via Vipps (ingen betaling).

Alternativ 2: Qr-app

Noen mobiltelefoner tillater ikke skanning av kode med mobilkamera, så da kan man bruke egen QR-kode app. Du skanner da QR-koden med appen og følger så linken som beskrevet over.

Alternativ 3: sms

Send en sms til 2002 med koden som står på skjemaet + ditt navn. Du mottar ingen bekreftelse på at dette er registrert.

Eksempel på hvordan plakaten ser ut, der du skal registrere deg

PLakat som viser qr-koden som dukker opp når du kommer til et av kommunens bygninger.  - Klikk for stort bilde