Koronavirus og tiltak

Besøksrestriksjoner i sykehjem og omsorgsinstitusjoner

Landskapsbilde Rissa sykehjem - Klikk for stort bilde8. januar: Vi innfører nye restriksjoner for besøk på helse- og omsorgsinstitusjoner. De nye bestemmelsene trer i kraft i dag og gjelder ut januar 2021. Vi ønsker også at disse retningslinjene følges på omsorgsboligene.

Dette er nytt fra 8. januar:

1. Hver pasient kan ha 2 besøk pr. uke.

2. Det må være 2 faste navngitte personer som kommer på besøk.

3. Beboerne kan ikke tas med ut eller hjem.

4. Den besøkende må holde 2 meters avstand til beboer.

5. Den besøkende må bruke munnbind.

6. Besøk utenfra kommunen må framvise negativ koronatest som ikke er eldre enn 72 timer.

Fortsatt gjelder følgende retningslinjer:

• Det er ikke tillatt å komme på besøk hvis en har symptomer på luftveisinfeksjon. Etter luftveisinfeksjon, må en ha vært symptomfri i ett døgn før en kan komme på besøk.
  • Alle besøkende må signere i besøksprotokoll. Ved å signere, bekrefter den besøkende samtidig at vedkommende ikke har en kjent luftveisinfeksjon.
  • Alle besøkende må desinfisere hendene før de kommer på besøk og når de drar hjem. Og alle må bruke medbrakt munnbind.
  • Besøk på sykehjem og aldershjem må avtales på forhånd. Senest dagen før.

I spesielle tilfeller vil det fortsatt være mulighet for å gjøre individuelle tilpasninger.

HUSK:

• God håndhygiene.
  • Ikke håndhils.
  • Unngå kyssing og klemming.
  • Hold minst 2 meters avstand

Vi er derfor nødt til å ta grep for å beskytte våre beboere. Håper på forståelse for dette. Vi har tillit til at alle besøkende følger reglene.

Gjør avtale om besøk på forhånd

For å unngå avbrytelser i stell/pasientkontakt, ønsker vi at telefoner for å avtale besøk

• til Leksvik sykehjem skjer mellom kl. 11 og 12 på formiddagen eller kl. 20-22 kveldstid.
  • til Rissa sykehjem skjer mellom kl 13 og 15 på formiddagen eller kl. 17 og 19 kveldstid
  • til Råkvåg aldershjem skjer mellom kl 14 og 17.

Kontaktinfo sykehjem og aldershjem

Direktenummer Leksvik sykeheim: