Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ett nytt smittetilfelle i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde9. desember: Indre Fosen kommune fikk sent tirsdag kveld beskjed om at en person som oppholder seg i kommunen har testet positivt på koronavirus. Smittesporing ble iverksatt umiddelbart. 

Personen som har testet positivt jobber for en underleverandør til Fosen Yard AS. Vedkommende er satt i isolasjon og ti nærkontakter er satt i karantene.  

Oppdatering 12. desember: Ingen av de ti nærkontaktene har testet positivt på koronatest. 

Var du på apoteket i Rissa sentrum mandag 7. desember mellom kl. 09.45 og 10.15? 

Personen som testet positivt har ikke vært på butikker i Indre Fosen etter ankomst til Norge, men var innom Apotek 1 på Norheimsenteret i Rissa sentrum mandag 7. desember litt etter kl 10.00. Hvis du var på apoteket mellom kl. 09.45 og 10.15 samme dag, anbefaler vi at du tar kontakt med legekontoret i Rissa for å teste deg for koronavirus: tlf. 41 70 24 00 (åpent hverdager kl. 08.30-15.00, stengt mellom kl. 12-13). Ikke møt opp fysisk på legekontoret uten avtale. 

Kom til Norge i november 

Vedkommende kom til Norge 21. november fra et land definert som rødt. Personen satt i karantene i ti dager, og gikk på jobb 2. desember. En test tatt mandag 7. desember, viste seg å være positivt. 

Personen har fulgt nasjonale regler for innreisekarantene, men ble ikke testet etter ankomst til Norge slik rutinene til Fosen Yard tilsier. Kommunens kriseledelse samarbeider nå med oppdragsgiver og underleverandør om tiltak som skal sikre at rutinene blir praktisert likt. 

Dette er det 8. smittetilfellet av koronavirus i Indre Fosen kommune. 

Koronavirus: symptomer og testing 

Alle som får en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller føler seg syke, skal holde seg hjemme. 

Hvis du har symptomer på koronavirus, eller du mistenker at du kan være smittet, ring legekontoret for å avtale eventuell testing: tlf 41 70 24 00 (åpen hverdager kl. 08.30-15.00, stengt mellom kl. 12-13). Ikke møt opp fysisk på legekontoret uten avtale. 

Har du behov for akutt helsehjelp, ring 116117. Det er kun ved livstruende sykdom eller skade 113-nummeret skal ringes. 

Alle bes følge nasjonale smittevernråd: 

·         Hold minst én meters avstand til andre. 

·         Host inn i et papirlommetørkle eller albuekroken. 

·         Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, eller bruk et desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol. 

·         Begrens sosial kontakt med andre mennesker. 

Se https://www.helsenorge.no/koronavirus for mer info om smittevern. 

 

Mediekontakt 

For Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403 

For Fosen Yard AS: Anders Straumsheim, CEO, telefon 932 41 519