Ett nytt smittetilfelle i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde1. januar kl. 16.00: Kommunen fikk i ettermiddag beskjed om at en av nærkontaktene til det separate tilfellet påvist 31. desember har testet positivt på koronavirus.

3. januar: Oppdatering om smittesituasjonen

2. januar: Ett nytt tilfelle

Kommunens smittesporingsteam fortsetter med å undersøke mulige smittekilder og eventuell sammenheng mellom de to utbruddene.

Dermed har vi så langt til sammen ni nye påvist smittetilfeller i Indre Fosen kommune denne uka.  Vi avventer svar på 22 tester tatt i går og i dag.

Hva gjør du hvis du har symptomer på koronavirus?

Det er nå mye smitte i Trøndelag, og pågangen på testing er stor. Vi takker befolkningen for å ta ansvar ved å la seg teste. Likevel vil vi be om tålmodighet når det gjelder tidspunkt for testing.

Hvis du er definert som nærkontakt

Hvis du defineres som nærkontakt til en person med påvist smitte, vil du bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam for testing. Vi setter da opp egne avtaler for det utenom den ordinære tiden for testing.

Hvis du har symptomer på koronavirus

Hvis du har symptomer eller mistenker at du kan være utsatt for smitte, er det viktig at du holder deg hjemme. Begrens antallet personer du er i kontakt med til et minimum. Ta kontakt med legetjenesten for å avtale testing. Telefonnr er 41 70 24 00. Fra tirsdag 5. januar kan du bestille testen på nett: https://timebestilling.remin.no./indre_fosen

Henvendelser utenfor åpningstid

Hvis du har milde symptomer, er det viktigste å holde seg hjemme og ta kontakt med legetjenesten for testing i åpningstid. Ikke ta kontakt med legevakta for spørsmål om testing, hvis du kun har milde symptomer. Legevakta er kontakt for akutt sykdom og ulykke utenfor fastlegekontorets åpningstid.

Men skulle du få forverret almenntilstand, kontakter du legevakta 116117. Ved livstruende sykdom, ring 113.

Ny anbefalinger for å forhindre smitte

Mediekontakt

Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403.