Koronavirus og tiltak

Ett nytt smittetilfelle i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde2. januar kl. 16.00: En nærkontakt til det separate tilfellet påvist 31. desember har testet positivt på koronavirus.

3. januar: Oppdatering om smittesituasjonen

Det betyr at til sammen to nærkontakter i det tilfellet er smittet fram til nå. Nærkontaktene har vært i karantene de siste dagene.

Til sammen har ti personer siste uka testet positivt på koronavirus i Indre Fosen kommune.

68 personer testet seg lørdag

Indre Fosen kommune åpnet opp for testing lørdag 2. januar. Til sammen 68 personer var innom og fikk testet seg i dag. Disse resultatene er ikke klare ennå.

Bestill koronatest via nett

Indre Fosen kommune har nå tatt i bruk et system, der du via nettet kan bestille tid for koronatest med første testdato tirsdag 5. januar. Du kan bestille via https://timebestilling.remin.no/indre_fosen. Du kan også bestille via tlf. 41 70 24 00 i legekontorets åpningstid.

Rutiner for karantene og isolasjon

Mange av de som er satt i isolasjon og karantene i forbindelse med utbruddene lurer på hvor lenge de må holde seg hjemme. Indre Fosen kommune følger de nasjonale rutinene, men det er samtidig viktig å presisere at det er mange ulike faktorer som spiller inn. Karantene og isolasjon blir derfor avgjort av smittevernlegen i hvert enkelt tilfelle.

Nye smitteverntiltak gjelder ut januar

Indre Fosen kommune ber alle innbyggere om å bidra til å forebygge smitteutbrudd. I tillegg til de nasjonale smittevernrådene, anbefales derfor følgende fra og med 31. desember og ut januar. Se lista over tiltak.

Vaksinasjon starter i neste uke

Vi mottar i første omgang 40 doser koronavaksiner. Det er utarbeidet en intern plan med prioritering for vaksinering og denne planen baserer seg på de nasjonale retningslinjene. Vaksineringen i Indre Fosen starter torsdag 7. januar med Leksvik sykehjem.

Mediekontakt

Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403.