Generasjonsreise med Grønt Flagg

Klikk for stort bilde 12. september dro barn, ungdom og seniorer på busstur til Kystens Arv for felles opplevelser om ting fra fortiden.

«Mere fart, mere fart» i bussen – «det e liv i ongan» Høgåsmyra barnehage er en Grønt Flagg-barnehage. I forbindelse med Grønt Flagg-prosjektet, har barnehagen samarbeidet med Dagsenteret for hjemmeboende i Rissa om felles opplevelser. Turen til Museet Kystens Arv på Stadsbygd var et ledd i årets prosjekttema «gamle ting og glede mellom generasjoner i nærmiljøet». Planlegginga av turen har foregått over lengre tid. Det ble søkt om midler og vi fikk et godt bidrag fra Oppvekstkontoret og Eldrerådet i kommunen.

Med tanke på at dette var et treffpunkt for flere generasjoner, inviterte de også med seks elever ved Helse og oppvekst på Johan Bojer videregående skole.

Barnehagestyrer Anne Utseth og daglig leder ved Dagsentret, Laila Lindstrøm Haave oppsummerer:

«Selv om værgudene ikke spilte på lag ble denne turen en god opplevelse for alle. Vi startet dagen med å bli hentet ved Dagsentret og i barnehagen. Totalt var vi 35 barn, ungdom og eldre. På Kystens Arv ble vi mottatt med kaffe, saft og vafler. Noe som falt i smak for alle og enhver.

Etter felles kosestund, ble båtbyggeriet, museet og uteområdet stilt til disposisjon. Alle fikk vi muligheten til å se og utforske området. Her ble det gjort oppdagelser av gamle gjenstander, tørka fisk, lek med stylter, fiskeskjellet, skjell i fjæra og diverse andre ting av barna.

De eldre hadde en annen oppdagelse, de kjente igjen gamle ting, båter, fiskeredskap og levemåter fra sin og generasjoner før seg. Det var også interessant å se byggingen av nye båter. Det kom da fram mange gode historier fra fiske og livet ved kysten.

Det var en fin og interessant dag hvor samspill mellom små og store var framtredende. Vi sitter igjen med en felles og god opplevelse!

Vi håper å få muligheten til å jobbe med slike prosjekter også i framtiden.»

Høgåsmyra barnehage og Dagsenteret i Rissa ønsker å takke Johan Bojer videregående skole for lån av dyktige og engasjerte elever, til Oppvekstkontoret og Eldrerådet som gjorde denne turen mulig, Kystens Arv for god mottakelse og tilrettelegging og ikke minst takk til Arctic Buss for en fantastisk service på alle mulige måter!

Fant du det du lette etter?