Høring: forslag til landbruksplan

Arealutvalget i Indre Fosen kommune legger forslag til landbruksplan for Indre Fosen kommune for 2020-2023 ut på høring i perioden 29. april til 20. mai 2020.

Send inn høringssvar til planen via dette skjemaet eller til Indre Fosen kommune, postboks 23, 7001 Rissa innen 20. mai 2020.

Se forslag til landsbruksplan her (PDF, 2 MB)

Landbruksplan vedlegg
Tittel Publisert Type
Landbruksplan Vedlegg 1, Ressursgrunnlaget

30.04.2020 Filtype: pdf. Klikk for å laste ned Landbruksplan Vedlegg 1, Ressursgrunnlaget.pdf
Landbruksplan Vedlegg 2, Utviklingstrekk i landbruket

30.04.2020 Filtype: pdf. Klikk for å laste ned Landbruksplan Vedlegg 2, Utviklingstrekk i landbruket.pdf
Landbruksplan Vedlegg 3, Verdiskaping og sysselsetting

30.04.2020 Filtype: pdf. Klikk for å laste ned Landbruksplan Vedlegg 3, Verdiskaping og sysselsetting.pdf
Landbruksplan Vedlegg 4, Rammer og føringer i landbruket

Landbruksplan Vedlegg 4, Rammer og føringer i landbruket.

30.04.2020 Filtype: pdf. Klikk for å laste ned Landbruksplan Vedlegg 4, Rammer og føringer i landbruket.pdf
Landbruksplan Vedlegg 5 Tiltaksplan 2020-2023

30.04.2020 Filtype: pdf. Klikk for å laste ned Landbruksplan Vedlegg 5 Tiltaksplan 2020-2023.pdf

(fra planen)

Landbruksplanen er en del av Indre Fosen kommune sitt plansystem. Leksvik og Rissa kommune hadde begge utdaterte landbruksplaner og det er nå laget en helt ny plan for den nye kommunen. Planen gjelder for 2020-2023 og følger dermed kommunestyreperioden.

Landbruksrådet har vært styringsgruppe i prosessen med planen og har også hatt funksjonen som arbeidsgruppe. Det ble arrangert fem grendemøter i perioden januar til mars 2019 der det kom inn mange innspill på hva som er viktig for næringa at det arbeides aktivt med.

Hovedsatsingsområdene i Indre Fosen kommune i planperioden

1)        Opprettholde melke –, kjøtt- og grovfôrproduksjon

2)        Utnytte beiteressursene

3)        Øke landbrukets bidrag til et bærekraftig samfunn

Hovedmål

Hovedmål 1: Landbruket i Indre Fosen skal ha være en pådriver i lokal, regional og norsk landbrukspolitikk og ha fokus på arealbruk

Hovedmål 2: Landbruket i Indre Fosen skal ha en mangfoldig bruksstruktur og produksjon med fokus på økt verdiskapning og bosetting i grendene.

Hovedmål 3: Bedre utnyttelse av skog og utmark i Indre Fosen kommune

Hovedmål 4: Landbruket i Indre Fosen skal kjennetegnes av kompetanse og lønnsomhet og ha fokus på rekruttering.

Hovedmål 5: Landbruket i Indre Fosen skal arbeide for bedre klima, miljø og bærekraft.

Les mer i planforslaget (PDF, 2 MB)