Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Indre Fosen går til trinn 2 i nasjonal gjenåpning fra og med 27. mai

illustrasjon koronanyheter - Klikk for stort bildeMen pga smittesituasjonen i Trøndelag har kommunens kriseledelse i tillegg noen lokale anbefalinger. 

Gå til smittestatus - tiltaksnivå - info om karantene og isolasjon - status vaksinasjonsprogram - mediekontakt

Se også: Hvis du har vært på en av følgende steder 21.5, må du være obs på symptomer. 

Status smittesituasjonen

I forbindelse med at en person i Indre Fosen kommune fikk påvist koronavirus tirsdag denne uka, ble det tatt tester av nærkontakter. Alle har testet negativt. Elever og ansatte ved Johan Bojer vgs. er nå ute av ventekarantene. 


Status torsdag 27. mai kl 10.00:

 • 1 smittet (i isolasjon)
 • 13 i smittekarantene. Samtlige har testet negativt på sine første prøver.  Avventer svar på prøve nr 2.

Oppdatert oversikt over testresultater oppdateres her ila uka. 

Nasjonalt trinn 2 gjelder fra og med i dag

Pga den nasjonale vurderingen av smittesituasjonen, lave smittetall i Indre Fosen kommune og etter anbefaling fra smittevernlege og kommuneoverlege, trer den nasjonale gjenåpningsplanen trinn 2  i kraft i dag med umiddelbar virkning. Unntaket er barnehager og grunnskoler. Der gjelder gult smittevernnivå ut denne uka, og grønt nivå fra mandag 31. mai. Johan Bojer videregående skole driftes på gult nivå ut skoleåret 2020/21. Se smittevernveiledere for skole og barnehage på udir.no. 

Selv om trinn 2 innebærer at man kan ha større arrangementer og mer aktivitet enn tidligere, minner vi likevel om at det er høye smittetall i bl.a. Trondheim og andre kommuner i Trøndelag. Det er derfor viktig at hver og en nå bidrar til forebygging av utbrudd.

Lokale anbefalinger/presiseringer for Indre Fosen

I tillegg til nasjonale tiltak gjelder følgende:

 • Unngå reiser til kommuner med høy smitte, f.eks. Trondheim med mindre det er helt nødvendig. Reiser ifm arbeid, helsehjelp o.l. er unntatt fra rådet. Trondheim kommune anbefaler sine innbyggere å begrense unødvendige reiser over kommunegrensene i størst mulig grad.
 • Hvis du skal ha besøk fra en kommune med høy smitte, skal den besøkende følge reglene som gjelder i sin kommune, hvis de er strengere enn tiltakene i Indre Fosen. Dette gjelder ikke personer som er beskyttet (Lovdata)
 • Bruk munnbind i butikker o.l. steder når det er vanskelig å holde avstand til andre
 • Tenk gjennom hvor mange du er i kontakt med i løpet av ei uke. Selv om det nå åpnes opp for større arrangementer og mer aktivitet, vil summen av personer du møter gjennom en periode ha stor betydning for omfanget av et utbrudd om det viser seg at du er uheldig å være smittet av koronavirus.
 • Ta en test om du er i tvil. Ha lav terskel for å bestille koronatest hvis du er syk eller mistenker at du kan være eksponert for smitte. Les mer om testing og bestill her. 

Alle gjeldende råd og regler i Indre Fosen kommune vil bli oppdatert på vår hjemmeside i løpet av 27. mai. 

Hva gjør du hvis du får beskjed om at du eller en av dine nærmeste har testet positivt på koronavirus?

Ofte er det slik at du selv får svaret på koronatesten, før smittesporingsteamet i kommunen får beskjed. Da bør du:

 • Straks gå i isolasjon
 • Ta telefonen når det ringer (kan være smittesporingsteamet)
 • Skriv ned hvem du har vært i kontakt med siste 48 timer
 • Gi gjerne beskjed til de du har vært i nærkontakt med siste 48 timer (se definisjon av nærkontakt her)
 • Dine nærkontakter skal i smittekarantene, og deres husstandsmedlemmer skal i ventekarantene
 • Følg instruks fra smittesporingsteamet

Les mer om rutiner for isolasjon og karantene på helsenorge.no. 

Status vaksinasjonsprogrammet

Denne uka fortsetter vi å vaksinere risikogruppe 4 og 5:

·         Personer født i 1956 og tidligere. Hvis du er i denne aldersgruppa, men ikke har bestilt ennå, kan du få time fra og med neste uke via digital bestilling eller henvendelse til sentralbordet.

·         Personer under 65 år med sykdom/tilstand merket med stjerne på fhi.no (risikogruppe 4), skal ha blitt kontaktet av Vaksineteamet per telefon. Hvis du er i denne gruppa, men fremdeles ikke har fått tilbud, kan du henvende deg til sentralbordet.

·         Personer i alderen 55-64 år i risikogruppe 5 får tildelt time som sendes per SMS. Vi startet innkallingen i forrige uke, og fortsetter i ukene som kommer ut ifra tilgjengelige doser og lister fra fastlegene. Om du ikke ønsker vaksine eller du ikke har mulighet til å møte på det aktuelle tidspunktet, ta kontakt med sentralbordet i god tid før datoen du har fått oppgitt.

·         Helsepersonell kalles inn direkte.

Det er dessverre få vaksinedoser tilgjengelig de kommende ukene, og derfor er det ikke så mange nye som får tilbud om vaksine i Indre Fosen nå. Vi ber om at alle som får tilbud og ønsker vaksine, om å takke ja til timen og holde avtalen.

Vi beklager at vi ikke kan gi mer forutsigbarhet for flere innbyggere om når man kan forvente å få tilbud om vaksine, men vi vil oppdatere fortløpende så snart vi vet mer om leveransene. Takk for at dere er tålmodige og at dere hjelper oss med ei mest mulig smidig gjennomføring av vaksinasjonsprogrammet!

Se temaside koronavaksine

Mediekontakt

Ordfører Bjørnar Buhaug