Norge setter vaksinering med AstraZeneca på pause

Indre Fosen kommune avlyser derfor vaksinering av ansatte inntil videre. Vaksinering av innbyggere 80 år og eldre går som planlagt, da de får koronavaksine fra Pfizer/BioNTech.

Se pressemeldingen fra FHI

- Det er ikke konkludert at det er en sammenheng mellom vaksinasjon og hendelsen i Danmark, men etter et forsiktighetsprinsipp så velger vi å sette vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen på pause mens utredningen pågår sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved FHI i en pressemelding.

Fra FHI: Bivirkninger av AstraZeneka og når skal lege oppsøkes?

Vaksinering av ansatte avlyses inntil videre

Så langt er det satt 205 doser med koronavaksinen fra AstraZeneca i Indre Fosen kommune. Vaksinen er gitt til ansatte i primærhelsetjenesten.

Indre Fosen kommune skulle etter planen gi AstraZeneca-vaksine til helsepersonell fredag 12. mars. Dette avlyses og beskjed til ansatte vil bli sendt via lederne i de virksomhetene som er berørt.

Vaksinering av innbyggere 80-84 år går som planlagt

Det er ansatte som har fått AstraZeneca-vaksinen i Indre Fosen kommune. Alle innbyggere i de prioriterte aldersgruppene vi har vaksinert så langt har fått tilbud om Pfizer/BioNTech -vaksinen. Det vil si beboere i sykehjem, personer 85 år og eldre og aldersgruppa vi nå er i gang med å vaksinere: 75-84 år.

Alle som er invitert til vaksinering i uke 11, personer født 1937-1941, får koronavaksinen fra Pfizer/BioNTech