Nye besøksrestriksjoner i sykehjem fra 10. november

Landskapsbilde Rissa sykehjem - Klikk for stort bildePå grunn av økende smitte i samfunnet, må vi igjen gjøre innstramninger i  besøksordningen ved sykehjemmene og aldershjemmet i kommunen.

Reglene nevnt under gjelder for Leksvik sykehjem, Rissa sykehjem og Råkvåg aldershjem (inkludert leilighetene i Prangveien 2). Ved omsorgsboligene i kommunen: Stadsbygd, Lundeng, Strandheim og Lindegaard er det protokoller besøkende må skrive seg inn i. Men ellers er det de generelle smittevern-reglene for sosiale sammenkomster som gjelder for omsorgsboliger: holde seg i størst mulig grad hjemme og begrense sosial kontakt med andre mennesker i de kommende ukene. Hold minst en meters avstand, vask hender og ikke dra på besøk hvis du er syk. Unge og voksne som har vært i situasjoner der det ikke har vært minst en meters avstand, bør holde to meters avstand til personer i risikogruppen.

Dette er nytt ved sykehjem og aldershjem fra 10. november

1. Hver pasient kan ha maksimum tre besøk per uke.
2. Det er maksimum to personer som kan besøke beboeren samtidig (regelen om inntil fire personer fra samme husstand går ut).
3. Det strammes inn på muligheten for å ta med beboerne utenfor sykehjemmets område.

Husk

• God håndhygiene.
  • Ikke håndhils.
  • Unngå kyssing og klemming.
  • Hold minst 1 meters avstand

Vi har så langt hatt lite smitte i vår kommune, men det er nå en kraftig økning av smitte i samfunnet. Vi er derfor nødt til å ta grep for å beskytte våre beboere. Vi håper på forståelse for dette.

Fortsatt gjelder følgende retningslinjer:

• Det er ikke tillatt å komme på besøk hvis en har symptomer på luftveisinfeksjon. Etter luftveisinfeksjon, må en ha vært symptomfri før en kan komme på besøk.
  • Redusert nærkontakt. Den besøkende må holde 1 meters avstand til beboer
  • Alle besøk skal være avtalt på forhånd. (Det holder ikke å ringe med det samme en kommer på besøk.) Formiddagsbesøk avtales senest kvelden før (se punkt om avtale besøk under)
  • Sykehjemmene i Rissa og Leksvik har ikke faste besøkstider, men vil helst ikke ha besøk før kl. 11 (kan gjøres unntak ved spesielle behov). Besøkstida pr. besøk er fortsatt max 2 timer. Råkvåg aldershjem har besøkstid mellom kl 16-17, og 17-18.
  • Ytterdøra vil fortsatt være stengt. I stedet for å ringe på døra, må besøkende ta kontakt på telefon direkte til den gruppa hvor beboer oppholder seg, så vil en av personalet komme å åpne døra.
  •  Alle besøkende må desinfisere hendene før de går inn på avdelingen og før de forlater sykeheimen.
  • Alle besøkende må signere i besøksprotokoll. Ved å signere, bekrefter den besøkende samtidig at vedkommende ikke har en kjent luftveisinfeksjon.
  • De besøkende skal gå direkte til og fra beboerens rom. Det er ikke tillatt å oppholde seg i fellesarealer
  • På grunn av smittefaren kan vi dessverre ikke spandere kaffe eller låne ut kopper.

Gjør avtale om besøk på forhånd

For å unngå avbrytelser i stell/pasientkontakt, ønsker vi at telefoner for å avtale besøk

• til Leksvik sykehjem skjer mellom kl. 11 og 12 på formiddagen eller kl. 20-22 kveldstid.
  • til Rissa sykehjem skjer mellom kl 13 og 15 på formiddagen eller kl. 17 og 19 kveldstid
  • til Råkvåg aldershjem skjer mellom kl 14 og 17.

Kontaktinfo sykehjem og aldershjem

Direktenummer Leksvik sykeheim: