Koronavirus og tiltak

Oppdatering om koronasituasjonen 8. januar

• Ingen nye påviste tilfeller
  • Endrede besøksrestriksjoner sykehjem
  • Vaksinasjon fortsetter i neste uke
  • Møter med næringslivet
  • Informasjon om karantene og isolasjon

Smitteoversikt

Indre Fosen kommune har ikke fått nye påviste tilfeller siden mandag denne uka.

Tallene under er for hele koronaperioden (våren 2020 og fram til nå).

• Totalt tester tatt: 4 169
  • Antall positive: 21 (til sammen 13 positive fra utbrudd i romjula)
  • Antall negative: 4 056
  • Venter svar på: 92

Sist oppdatert 8. januar, kl. 15.00

Kriseledelsen er lettet over å se at det ikke har kommet nye tilfeller de siste dagene. Men vi følger nøye med utviklingen. Det er fremdeles mye smitte i Trøndelag. Alle må derfor være nøye med smittevern og følge de tiltakene som gjelder.

Nye besøksrestriksjoner sykehjem

Indre Fosen kommune har skjerpet besøksrutinene for sykehjem. De nye retningslinjene trer i kraft i dag og gjelder ut januar. Vi ønsker også at disse retningslinjene følges på omsorgsboligene. Se de nye restriksjonene.

Vaksinasjon fortsetter i neste uke

Indre Fosen kommune startet koronavaksinasjonsprogrammet i Leksvik i går. I neste uke vil vi fortsette ved Rissa helsetun der vi tilbyr vaksine til personer i prioritert målgruppe.

Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Les også: hvem kan få koronavaksine?

Møter med næringslivet

Samarbeid med næringslivet er viktig i forbindelse med smittevern.

Indre Fosen kommune vil sammen med Åfjord kommune og Politiet tirsdag 12. januar gjennomføre et digitalt beredskapsråd for bedrifter som har ansatte som kommer tilreisende fra utlandet.

I tillegg arrangerer Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NITr) Indre Fosen et digitalt orienteringsmøte for næringslivet torsdag 14. januar.

Se også https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/naeringsliv-arbeidsliv-og-arbeidsmiljo

Informasjon om karantene og isolasjon

Vi har laget en oversikt over hvilke rutiner som gjelder for ulike typer karantene og isolasjon. Se oversikten her.