Oppdatert liste 16. juni: Steder hvor du kan ha blitt eksponert for smitte

Illustrasjon med teksten Nyhetsoppdatering korona - Klikk for stort bildeNår kommunen får beskjed om smittetilfeller lokalt, undersøker smittesporerne hvor personen med påvist koronasmitte har vært. Under følger ei liste med steder vi kjenner til.

Hvis du har vært på samme sted på gitte tidspunkt, skal du:

Tirsdag 15. juni:

Coop Prix Stadsbygd mellom kl. 17.00 og 18.30 tirsdag

Lørdag 5. juni:

Coop Prix Stadsbygd kl. 12-18

Fredag 4. juni

• Rissahallen: Alle som var til vaksinering mellom kl 09.45 og 11.00.
  • Rema 10.00 kl. 10-12

Torsdag 3. juni:

• Rissa legekontor kl. 9-11
  • Apotek 1 Rissa kl. 11-12
  • Coop Prix Stadsbygd kl. 12-15

Onsdag 2. juni:

• Terapibadet i Rissa
  • Highlight Salong, Kuben i Rissa 14.30-15.30

Enkelte personer som var på de to stedene nevnt over, kontaktes i løpet av tirsdag 8. juni og får nærmere info om eventuell karantene.

• Rema 1000 Rissa (2. juni) kl. 15-17

Hvis du var på Rema 1000 i dette tidsrommet, skal du være obs på symptomer. Bli hjemme og ta test om du har symptomer.

Mandag 31. mai

Hurtigbåten fra Vanvikan til Trondheim 31. mai kl. 19 (ifølge Trondheim kommune).

Vi anbefaler munnbind i butikker o.l. der det er vanskelig å holde avstand

Indre Fosen kommune følger trinn 2 i den nasjonal gjenåpningsplanen. Det betyr at du kan samle flere og være mer aktiv enn tidligere. Vi minner likevel om at det er mye smitte i Trøndelag nå, og derfor må vi alle ha fokus på smittevern. Vi anbefaler at du bruker munnbind i butikker o.l. når det er vanskelig å holde avstand til andre. Se alle tiltak som gjelder i Indre Fosen kommune.

Hva gjør du hvis du får beskjed om at du eller en av dine nærmeste har testet positivt på koronavirus?

Ofte er det slik at du selv får svaret på koronatesten, før smittesporingsteamet i kommunen får beskjed. Da bør du:

• Straks gå i isolasjon
  • Ta telefonen når det ringer (kan være smittesporingsteamet)
  • Skrive ned hvem du har vært i kontakt med siste 48 timer
  • Gi gjerne beskjed til de du har vært i nærkontakt med siste 48 timer (se definisjon av nærkontakt her)
  • Dine nærkontakter skal i smittekarantene, og deres husstandsmedlemmer skal i ventekarantene
  • Følg instruks fra smittesporingsteamet

Les mer om rutiner for isolasjon og karantene på helsenorge.no.

Tidligere steder med eksponering

Følgende steder har det også vært personer med påvist smitte (ikke lenger aktuelt)

Tirsdag 25. mai, butikker i Rissa sentrum:

• Rema 1000 i Rissa kl. 15.00-16.00
  • Europris i Rissa, kl. 15.45-16.30
  • Coop Extra i Rissa, kl. 16.00-17.00

Fredag 21. mai, butikker i Rissa sentrum:

• Vinmonopolet kl 12-14
  • Apotek1 kl 12-14