Pressemelding: En person bekreftet smittet av koronavirus i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bildeOnsdag kveld, 1. april, fikk kommuneoverlegen beskjed om at en innbygger i Indre Fosen kommune har testet positivt for covid-19. Personen er innlagt ved St. Olavs hospital.

Vedkommende ble syk etter et utenlandsopphold, og har vært i karantene siden hjemkomst.

Kommunehelsetjenesten i Indre Fosen har fulgt rutinene for smitteoppsporing og kartlegging av nærkontakter. Vi følger opp personene som har vært i nærkontakt med den smittede.

Dette er første tilfelle av bekreftet korona-smitte i Indre Fosen kommune.

Ordfører Bjørnar Buhaug sier:

-Vi tenker nå først og fremst på pasienten og vedkommendes familie. Som kommune har vi vært forberedt på at en beskjed om positivt prøvesvar på covid-19 også kunne komme i Indre Fosen. Kommunens kriseledelse er i beredskap og har gjort en rekke tiltak for å forberede oss på smitte-tilfeller lokalt. Det er viktig at vi alle fortsetter å følge smittevern-rådene fra myndighetene framover.

Mediekontakt:
Ordfører Bjørnar Buhaug, tlf. 920 59 403