Pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune:

Klikk for stort bilde Ruta Entreprenør AS skal bygge Johan Bojer videregående skole i Indre Fosen kommune.

"Ruta Entreprenør AS, i samarbeid med Multiconsult og HUS Arkitekter, har vunnet konkurransen om å bygge Johan Bojer videregående skole i Vanvikan, Indre Fosen kommune. Det deltok 5 entreprenørgrupper i konkurransen. Tomta skolen skal bygges på ligger sentralt i Vanvikan, nært dagens hurtigbåtanløp.

Prosjektet omfatter et nybygg på ca. 7 500 m2 for inntil 300 elever, og er en sammenslåing av dagens skolesteder i Rissa og Leksvik. Byggherre er Trøndelag fylkeskommune og det skal nå først utvikles et forprosjekt med sikte på byggestart i 2021 og ferdigstilling i 2023. Entreprisen har en anslått entreprisekost på 200 mill.

Prosjektet er en målsumsbasert samspillskontrakt, hvor Ruta Entreprenør i samarbeid med byggherre og brukergrupper skal utvikle og utforme et skole- og nærmiljøanlegg, hvor realisering av skolens egen visjon «Våg og vinn» er sentralt.

Skolen ønsker å ivareta mangfoldet, bli attraktiv i nærmiljøet og ha faglig fokus på 21. århundres kompetansekrav. Bygget har høye miljøambisjoner og skal tilfredsstille fylkeskommunens krav til nullutslipp av klimagass for nybyggingsprosjekter."

Kontrakten ble signert i Vanvikan, fredag 20.12.2019 kl. 12.00.

Nærmere info gis av:

• Trøndelag fylkeskommune v/ bygge- og eiendomssjef Rune Venås, tlf. 907 83 473