Smittevern: Oppdaterte anbefalinger for ansatte

Klikk for stort bildeillustrasjon av smittevernrådene vaske hender, hold avstand, bli hjemme hvis du er syk. De fleste ansatte har nå avviklet ferie og er tilbake på jobb. Da er det viktig å huske de viktigste smitteverntiltakene:

1. Syke mennesker skal være hjemme. Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, så ta kontakt med legetjenesten for råd og oppfølging.
  2. Vi må fortsatt vaske hendene hyppig og grundig. I tillegg er det viktig at vi fortsatt hoster og nyser i albuen eller i papir.
  3. Tiltak som begrenser kontakt skal opprettholdes. Det er fortsatt 1 meter avstand til alle andre enn faste husstandsmedlemmer som gjelder. Nå når vi har vært på ferie, regnes vi ikke som en kohort på arbeidsplassen før det har gått 14 dager. I disse første ukene er det ekstra viktig at vi holder avstand. Alle som har vært på utenlandsreise, skal følge de reglene eller anbefalingene som er gitt fra FHI.

Folkehelseinstituttet anbefaler at arbeidsplasser så langt det er mulig fortsatt bør tilrettelegge for hjemmekontor, fleksible arbeidstider, utvidede spisetider i kantiner og unngå unødvendige sammenkomster og møter. Anbefalinger fra folkehelseinstituttet

Dersom du tidligere har hatt hjemmekontor og er usikker på om du skal fortsette med det eller om du skal møte opp fysisk på jobb, ta kontakt med din nærmeste leder. Det er opp til hver enkelt virksomhet å lage ordninger som fungerer og som ivaretar smittevernet. Dersom ansatte må bruke kollektivtrafikk for å komme seg på jobb, så følg de anbefalingene som gjelder. Kollektivtransport (buss/båt/trikk osv)

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye gjennom nødvendigheten av å reise. UDs reiseråd

Kollektivtransport (buss, tog, trikk mv.) - FHI

www.fhi.no

Bakgrunn . Råd for smittevernfaglig forsvarlig drift av offentlig kommunikasjon som buss, tog, trikk, mv. i Norge under covid-19 pandemien bygger på tilgjengelig kunnskap om smitteforhold, risikovurderinger og bruk og effekt av smitteverntiltak.