Status Åsly skole

Klikk for stort bildeStatusoppdatering 3. desember: Politiet etterforsker fremdeles saken bredt. Det er sendt lignende meldinger med truende innhold på samme plattform til mottakere i mange politidistrikt. Det gjør at politiet holder fast ved vurderingen fra 26. november (PDF, 156 kB) om at det ikke har vært fare for liv, eller at dette er reelle trusler.

Pressemelding fra Trøndelag politidistrikt 26. november (PDF, 156 kB)

Tidligere oppdateringer

26. november kl 20.20: 230 foresatte møtte på informasjonsmøtet på Åsly skole i kveld. Politiet vurderer at risikonivået har gått ned fordi det er blitt tydeligere at det dreier seg om flere nokså likelydende meldinger som er sendt til flere mottakere i samme tidsrom på samme plattform. Skolen går som vanlig i morgen, og politiet vil være mindre synlig enn i dag. Av hensyn til etterforskningen kan vi fremdeles ikke si noe om innholdet i meldingene. Politiet har et stort etterforskingsteam på saken.

26.11 kl. 13.00: Informasjonsmøte for foresatte i kveld. Ledelsen ved Åsly skole har sendt ut følgende sms til foresatte: "I forbindelse med at Åsly skole har mottatt meldinger med truende innhold, vil vi gjennomføre et informasjonsmøte for foresatte i Bojersalen på Åsly skole i kveld, tirsdag 26.11 kl 18.00. Politi og kommuneledelse vil være til stede. Dagen i dag har forløpt fint, og vi har gjennomført undervisning som vanlig."

25.11 kl. 22.30: Åsly skole har i kveld mottatt ny melding med truende innhold. I samråd med politiet har kommunen besluttet å holde skolen åpen. Uniformert politi vil være til stede på skolen for å ivareta sikkerheten til elever og ansatte.

Denne informasjonen er sendt ut til foresatte og ansatte.  Ledelsen ved Åsly skole sender ut ny informasjon til foresatte senest kl 14.00 tirsdag 26.11.

22.11.2019, kl. 13.50: Siste status fra politiet er at etterforskningen fortsetter, og de vurderer det som trygt å være på Åsly skole.

21.11: Skoleledelsen kalte inn ansatte til møte etter undervisningen var ferdig i dag. Foresatte fikk sms via skolens meldingssystem i dag ettermiddag.

21.11.2019, kl. 15.55: Flere steder i Norge har det i dag kommet meldinger med truende innhold mot skoler. Åsly skole er en av skolene som har mottatt slike meldinger.

Råd til foresatte om hvordan du snakker med barna

Trenger du noen å snakke med?

Kommunens psykososiale kriseteam har opprettet et nummer der foreldre og elever kan ringe for støtte: 417 02 403. Telefonen er betjent fram til kl 21.00, 26. november, og åpner kl. 07.30 onsdag 27. november.

Hvis du har behov for å snakke med noen når kontakttelefonene er stengt, ring legevakta på 116117. Hvis henvendelsen gjelder pågående etterforskning, kontakt politiet på 02800.

Kontaktperson for Indre Fosen kommune

Bjørnar Buhaug, tlf 920 59 403