Koronavirus og tiltak

To nye koronatilfeller i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde30. desember: Testingen etter smittetilfellet mandag, har så langt påvist to nye tilfeller av koronavirus i Indre Fosen. Personene som har testet positivt er satt i isolasjon og nærkontakter i karantene.

1. januar 2021: Ett nytt tilfelle

31. desember: Oppdatering om utbruddet

30. desember: Ytterligere tre smittetilfeller i Indre Fosen kommune

Sent tirsdag kveld fikk Indre Fosen kommune beskjed om at to av testene som ble tatt i etterkant av smittetilfellet mandag, var positive. Den ene som testet positivt er kollega av personen som mandag fikk påvist koronasmitte. Den andre er nærkontakt av kollegaen.

Indre Fosen kommune har ikke fått resultatene fra alle testene som ble tatt tirsdag.

Kommunens smittesporingsteam jobber i dag videre med å kartlegge om det er flere personer som må i karantene og testes for koronavirus. Gjennom smittesporinga forsøker vi også å finne mulig smittekilde, slik at vi kan sette inn målrettede tiltak og begrense utbruddet mest mulig.

Vurderer lokale tiltak

Kommunens kriseledelse samles senere i dag for bl.a. å vurdere om det skal innføres nye smitteverntiltak i Indre Fosen kommune. Eventuelle endringer vurderes ut ifra smittesituasjonen lokalt og smitteverntiltakene regionalt. Selv om vi per nå stort sett følger de nasjonale rådene, ber vi befolkningen om å være ekstra nøye med å følge det grunnleggende: hold avstand til andre, vask hender og begrens hvor mange du møter i løpet av ei uke. Dette er ikke året for store nyttårsfester! Se de nasjonale rådene om sosiale kontakter på helsenorge.no.

Test ved symptomer

Indre Fosen kommune oppfordrer alle som har symptomer på covid-19 eller som av andre grunner mistenker at de kan være smittet, om å ta kontakt med legetjenesten for koronatest. Ring 41 70 24 00 for avtale. Telefonen er betjent fra kl. 09.00-14.00 onsdag 30. desember.

Legetjenesten åpner opp for ekstra testing fredag 1. januar 2021 for de som omfattes av pågående smittesporing. Disse personene vil bli kontaktet av kommunen.

Les mer om testing og karantene på helsenorge.no: https://www.helsenorge.no/koronavirus/testing-og-symptomer/

Mediekontakt

Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403.