Koronavirus og tiltak

To nye smittetilfeller i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde31. desember kl. 15.15: Ytterligere to personer i Indre Fosen har i dag fått påvist koronavirus. Ett av tilfellene er relatet til utbruddet tidligere denne uka. Det andre har ikke sammenheng med de andre tilfellene, ut i fra det vi vet så langt.

1. januar 2021: Ett nytt tilfelle

Dermed har vi til sammen åtte nye påviste smittetilfeller i Indre Fosen kommune denne uka. Kommunens smittesporingsteam jobber nå med å kartlegge nærkontakter og undersøker om det siste tilfellet kan ha sammenheng med de sju andre.

Begge de som fikk påvist koronavirus er satt i isolasjon.

Elever testet negativt

Elevene i skoleklassen fra Johan Bojer videregående skole har alle testet negativt på koronavirus.

Nye anbefalinger gjelder fra i dag

-Vi har et utbrudd i Indre Fosen kommune som vi per nå ikke vet omfanget av. Derfor har vi innført nye anbefalinger om smittevern. I går publiserte vi ei liste med tiltak vi råder befolkningen å følge. De gjelder foreløpig fram til 15. januar, men kan bli justert underveis ut ifra smittesituasjonen. Ett av rådene er å droppe nyttårsfesten i år. Marker dagen hjemme isteden, sier ordfører Bjørnar Buhaug.

I tillegg har Trondheimsregionen, som Indre Fosen kommune er en del av,  i dag kommet med en anmodning om å unngå reiser på tvers av kommunegrenser i området.

Skoler og barnehager på gult nivå

Indre Fosen kommune er fremdeles på gult nivå når det gjelder smittevern i skoler og barnehager. I tillegg gjelder anbefalingen om munnbind for personer over 12 år i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde 1 meter avstand. I forbindelse med skole vil det bety at ungdoms- og videregåendeskoleelever må bruke munnbind på skolebussen, hvis de ikke kan holde mer enn 1 meters avstand til personer utenfor klassekohorten.

Ekstra åpningstid for testing

Hvis du har symptomer på koronavirus, eller mistenker at du kan være smittet, ring legekontoret for å avtale eventuell testing: tlf 41 70 24 00. Testen er gratis.

Vi setter opp ekstra tid til testing ved luftveisklinikken i Rissa (Årnsetveien 35) lørdag. Telefonen til legetjenesten (41 70 24 00) er åpen lørdag 2. januar kl. 09.00-13.00. Her kan du bestille tid til koronatest lørdag 2. januar kl. 10.00-14.00. Hvis pågangen er stor, vil vi utvide åpningstida. For øvrige åpningstider, se legekontorets side.

Legetjenesten åpner i tillegg opp for testing fredag 1. januar 2021 for de som omfattes av pågående smittesporing. Disse personene vil bli kontaktet av kommunen.

Ikke kom inn på legekontoret når du skal ta koronatest!

Ring alltid til legekontoret før du møter opp. Når du har avtale om å ta koronatest ved luftveisklinikken i Rissa, er det viktig at du holder deg i bilen helt til du blir ringt opp på mobilen. Når du har blitt ringt opp, går du inn døra til luftveisklinikken som ligger på tverr-enden av bygget. Ikke kom inn til resepsjonen eller venterommet ved legekontoret når du skal ta koronatest. Se mer info om testing og karantene på helsenorge.no.

Det kan ta tid å få svar på koronatestene

Prøvemottaket ved St. Olavs hospital har mye å gjøre nå, så det kan ta litt tid å få svar. Vi ber derfor om at alle som tester seg er tålmodige. Du kan selv sjekke prøvesvar på helsenorge.no. Du som har profil på helsenorge.no, får SMS-varsling når svaret er klart. Som regel får du selv svaret på helsenorge.no før kommunen får resultatene.

Mediekontakt

Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403.