Koronavirus og tiltak

Tre nye smittetilfeller Indre Fosen kommune

Klikk for stort bilde4. januar: Mandag testet tre personer positivt på koronavirus. De tre var nærkontakter til en person som fikk påvist smitte i forrige uke, og har vært i karantene de siste dagene.

Det er dermed til sammen 13 personer i Indre Fosen kommune som har testet positivt på koronavirus i løpet av den siste uka.

De tre siste personene som fikk påvist koronavirus ble testet mandag 4. januar. Indre Fosen kommune har ikke fått svar på alle de 54 testene som ble tatt i dag. De 68 testene som ble gjennomført lørdag 2. januar var alle negative.

Stor pågang på legekontorets telefon

Det har i dag vært svært mange telefoner til legetjenesten. Det skyldes delvis at det har vært ferie og helligdager, men selvsagt også smittesituasjonen i regionen. Indre Fosen kommune beklager at mange har måttet vente lenge i kø i dag, og at det dessverre er en del som ikke har kommet gjennom.

Mange benytter seg av online-løsning for bestilling av koronatest

I helga innførte Indre Fosen kommune en digital løsning for å bestille tid for koronatest. Det er gledelig å se at mange har benyttet seg av tjenesten allerede i dag. Vi oppfordrer flest mulig til å benytte den digitale bookingløsningen framfor å ringe for å bestille time til test. Logg inn for å bestille test.

Hvilke tiltak gjelder nå?

Indre Fosen kommune offentliggjorde i forrige uke en rekke tiltak for å forebygge smitte lokalt. I tillegg sto vi bak en felles anbefaling for Trondheimsregionen som Indre Fosen kommune er en del av. Disse var i utgangspunktet gjeldende ut januar. Søndag kveld kom det i tillegg nye nasjonale smitteverntiltak for hele landet som gjelder i perioden 4. til 18. januar. Vi skjønner godt om befolkningen blir usikker på hva som gjelder.  Vi har nå sammenstilt alle tiltak som gjelder for Indre Fosen kommune framover. De kan du lese her.

Vi tar forbehold om at smitteverntiltakene kan bli endret ut ifra smittesituasjonen lokalt, samt nasjonale føringer.

Mediekontakt

Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører, telefon 920 59 403.